Megborult Orbán embere? Komplett bohócot csinált magából egy rakás fideszes előtt a kormánypárti nagyágyú

Tusványos„-ként szokták emlegetni az eseményt, amelyen Németh Zsolt is felszólalt.

Mint már ismert, kedden vette kezdetét a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Tábor, immár 33. alkalommal. Az esemény alapítója Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, aki minden évben nyilatkozik az eseményről.

Kapcsolódó: Gáz van? Orbán kulcsembere nagyon furcsa választ adott a miniszterelnök védelmére vonatkozó kérdésre

Németh az eseményen többek között arról beszélt a közönség előtt, hogy Orbán Viktor Patrióták Európáért nevű EP-tömörülésében az alapítók között közös nevező az atlantizmus, valamint a biztonságtudatosság. Mint mondta, amikor békéről beszélnek, nem Ukrajna kapitulációjára gondolnak.

Mikrofont ragadott Mesterházy Attila is. A Szocialisták és Demokraták elnöke szerint Orbán Viktor külpolitikája téves a taktikai, a stratégiai és a történelmi idősíkon is.

„Orbán Viktor nem hasznos idióta, a hasznos idióta nem tudja, miért csinálja, amit csinál. A magyar miniszterelnök tudatosan csinálja, amit csinál, racionális gondolkodásból, de szerintem téves a helyzetértékelés és téves a jövőkép”

– idézte a politikus szavait az Index.

Kapcsolódó: „Hasznos idióta”, „bohóc” – teljes erőből nekimentek a Putyin előtt hajlongó Orbánnak

Donald Trump miatt furcsát cselekedtek

Németh Zsolt letakart jobb füllel mondott beszédet az esemény megnyitóján, utalva arra, hogy a republikánus Donald Trumpra nemrég rálőttek az Egyesült Államokban. Németh mellett David Campanale, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem egyik alapítója is eltakarta a jobb fülét felszólalása elején – fejtette ki az Index.

David Campanale a bálványosi szabadegyetemen 2024 júliusában. Forrás: MTI/Veres Nándor

David Campanale a bálványosi szabadegyetemen 2024 júliusában. Forrás: MTI/Veres Nándor

Németh Zsolt beszédet mondott. Forrás: Tusványos/Facebook

Németh Zsolt így mondott beszédet. Forrás: Tusványos/Facebook

A Trump elleni merényletről

A minap érkezett hír arról, hogy lemondott a Donald Trump elleni merénylet közben elkövetett hibák miatt Kimberly Cheatle, az Egyesült Államok Titkosszolgálatának (Secret Service) igazgatója.

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden közleményben ígérte, hogy hamarosan kinevezi a Secret Service új igazgatóját. Kimberly Cheatle-nek pedig megköszönte az eddigi munkáját.

Mint ismert, a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott választási nagygyűlést Donald Trump amerikai elnökjelölt július 13-án, akire beszédének hatodik percében rálőttek. Trump a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei vették körbe.

A volt elnököt ezt követően lekísérték a színpadról, konvoja elhagyta a helyszínt. A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény Donald Trump utolsó nyilvános választási rendezvénye volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt, amelyen szervezete hivatalosan is elnökjelöltté választotta.

Kapcsolódó:

Itt a Trump elleni merénylet eddigi legsúlyosabb következménye: Vége

Gréczy Zsolt: A DK a többi ellenzéki párttal szemben nem megy el Tusványosra

Valódi Hírek