Gréczy Zsolt: A DK a többi ellenzéki párttal szemben nem megy el Tusványosra

Döntött a DK: a párt politikusai nem mennek el Tusványosra.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője hétfőn közölte, miért nem megy el a pártja Tusványosra. A DK politikusai nem lesznek „biodíszletek” Orbán Viktor színházában.

Gréczy Zsolt Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„ELLENZÉKIEK” TUSVÁNYOSON

Ismét összegyűlnek Orbán emberei, hogy Erdélyből üzenjenek a »háborúpárti« világnak és a »hanyatló Nyugatnak«. Lesz itt minden, csak nem szembesítés az ország nyári összeomlásával (vonatok, repülők, elmaradó műtétek), a gazdasági és pénzügyi válsággal.

Árad majd a trumpizmus, és az unóban megbukott Orbán szélsőjobb EP-frakciójának hozsannázása, pedig még véletlenül sem patrióták.

Olvasom a listát: ott lesz a szocialista és demokrata Mesterházy Attila, meg Schiffer András, az MSZP-s Molnár Zsolt, az LMP-s Kanász-Nagy Máté, a Jobbik frakcióvezetője, Lukács László György. Részt vesznek a »vitákban«, biodíszletként szolgálnak egy rendezvényen, amely megint ártani fog Magyarországnak.

És szánalmassá teszi az ellenzéket

A DK számára elvi kérdés, hogy ha hívnának sem mennénk oda. Nem orbánozzuk össze magunkat. Nem mutatkozhatunk olyan környezetben, ahol az európai egységet támadják, ahol Putyin lekötelezettje osztja az észt.

Nem lehetünk ott, ahol az oroszokat védik az ukránok ellen – kárpátaljai magyarok ellen is – ahol azt gondolják, Magyarországon jogállam van.

A Jobbik a helyét keresi a Fidesz, a Tisza és a Mi Hazánk jobbos tengerében, ez aligha segít a magányukon. Az LMP már a budapesti választáson Orbánt támogatta, az MSZP-ben ez pedig Szili Katalin útja. Ebben mi nem vehetünk részt.

A Demokratikus Koalíció a rendszer ellenzéke. Amikor a Tisza Brüsszelben Orbánnal szavaz, akkor ez pláne feladatunk, küldetésünk.

A DK büszke, öntudatos párt. Tesszük, ami a dolgunk. Orbán, és rendszere ellen. Gyurcsány Ferenccel.”

(Grézy Zsolt/Facebook)

Valódi Hírek