Gáz van? Orbán kulcsembere nagyon furcsa választ adott a miniszterelnök védelmére vonatkozó kérdésre

Németh Zsolt, a Fidesz egyik legrégebbi motorosa ismét rémeket lát.

Kedden vette kezdetét a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Tábor, immár 33. alkalommal. Az esemény alapítója Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, aki minden évben nyilatkozik az eseményről.

Korábban megírtuk, a mostani tábor előtt azt nyilatkozta, hogy

Tusványos fő ereje, hogy mindig a kooperáció, a párbeszéd és nem a konfrontáció, a monológ volt a sajátja.”

Orbán Viktor mindig pont az ellenkezőjét csinálja

Németh Zsolt nyilatkozatával rendre szöges ellentétben van az, amit Orbán Viktor tesz a szabadegyetemen. A miniszterelnök ugyanis évek óta rendkívül megosztó, óriási politikai – sokszor nemzetközi – vitákat előidéző beszédeket szokott tartani Tusványoson. Így nyilatkozott tehát:

  • 2010-ben a kapitalizmus általa vélt válságáról,
  • 2011-ben a nyugati világ állítólagos bukásáról,
  • 2014-ben itt beszélt az illiberális demokráciáról,
  • 2017-ben a szerinte létező Soros-tervről.

Tehát nemcsak konfrontatívak a miniszterelnök szabadegyetemen elmondott beszédei, de láthatóan célja is velük Orbánnak, hogy évente új beszédtémát szolgáltasson belföldön és külföldön egyaránt.

Ennek a magatartásnak meg is lett a következménye, 2023-ban a magyar nagykövetet kérette be a román külügyminisztérium Tusványos kapcsán, aztán pedig a szlovák külügyminisztérium tette meg ugyanezt.

Most a Fidesz-nagyágyú Németh Zsolt szólt be jó előre a kritikusoknak

A fideszes bizottsági elnök most a Maszolnak adott interjút, amelyben megkérdezték arról is, hogy Orbán Viktor védelmét megerősítik-e a tusnádfürdői rendezvényen azok után, hogy magyarellenes csoportok tavaly is megpróbálták megzavarni a miniszterelnök beszédét. Emellett pedig a világban több megdöbbentő eset is történt, így Robert Fico és Donald Trump ellen is merényleteket követtek el az elmúlt hónapokban.

Korábban a TEK válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre, amiről mi is írtunk:

„A TEK teszi a dolgát, az ilyenkor szokásos protokoll szerint jár el. A miniszterelnök biztosításával kapcsolatban információt nem adunk ki”

Németh Zsolt, bár nem válaszolta meg a lap által feltett kérdést, de mondott helyette mást:

„Ezek a merényletkísérletek egyenes következményei azoknak

a gyűlöletkeltő kampányoknak, amelyeket a liberális média évek óta folytat a békepárti politikusokkal szemben (sic!),

és amelyek ki akarják írni a politikai ellenfeleket a demokraták sorából. „

„Hogy ki szítja a gyűlöletet, az nem kérdés, elég csak megnézni azokat a baloldalhoz kötődő magyar Facebook-csoportokat, amelyekben ünneplik ezeket a gyilkossági kísérleteket és arról fantáziálnak, hogy a következő célpont Orbán Viktor lesz. Bízom benne, hogy erre nem kerül sor, ha pedig mégis, a magyar biztonsági erők ezt meg tudják akadályozni.”

– írta a portál.

Németh Zsolt tehát az érdemi válaszadás helyett a kormányzati mantrát mondta fel, és ujjal mutogatott a Fidesz számára ősellenségként kezelt „liberális médiá”-ra. Már lassan az sem áll távol a kormányzati kommunikációtól, hogy gyilk0ssági kísérlettel vádolja meg a kormánnyal szemben kritikákat megfogalmazókat. Ez a jövő útja a Fidesznél?

Valódi Hírek