Úgy rápirítottak az Orbánt nemzeti hősként ünneplő kormányra a dühös magyarok, hogy ráfagy a mosoly a kormányfő arcára

Orbán Viktor Brüsszel ellen hergeli a magyarokat, igaz, az uniót vezető politikusok között állva már nincs ekkora mellénye.

Tűzszünet kell, hogy elkezdődhessenek a béketárgyalások, valamint hogy a háború ne terjedjen tovább – olvasható Magyarország Kormányának közösségi oldalán. Talán ezzel a mondattal nem is vitatkoznának az uniós vezetők, ha Orbán Viktorék nem hangoztatnák, hogy a miniszterelnökünk az egyetlen olyan EU-s vezető politikus, aki erre törekszik.

Friss Facebook-bejegyzésükben azt írták, hogy Orbán Viktor az Európai Unió tagállamai közül az egyetlen olyan vezető politikus, aki Kijevbe és Moszkvába is ellátogatott, Brüsszel mégis elítéli a tettét.

Kapcsolódó: Aggódhat a miniszterelnök? Putyinék gyanús üzenetet küldtek Orbán ukrajnai látogatása után

Vajon miért?

Mint ismert, immár hazánk tölti be az EU soros elnökségi posztját. A feladata nagy felelősséget ró az adott tagország politikusainak vállára, mégis rengeteg nemes cselekedetet lehetne végrehajtani az előttünk álló néhány hónapban. Ilyen az agresszor Vlagyimir Putyinaki ellen elfogatóparancsot adott ki a Nemzetközi Büntetőbíróság a gyermekek Ukrajnából Oroszországba történő erőszakos deportálásában játszott szerepe és háborús bűnök elkövetésének gyanúja miatt – által megtámadott Ukrajna, az ott élők megsegítése.

Az elmúlt hónapokban többször is felröppentek olyan hírek, hogy Ukrajna és Oroszország is kész tárgyalóasztalhoz ülni. Ukrajna elfoglalt területeit követeli vissza, Oroszország azonban nem enged. Sőt, utóbbinak szúrja a szemét, hogy Volodimir Zelenszkijék csatlakoznának a NATO-hoz, valamint az Európai Unióhoz is.

Orbán Viktor a soros elnökség legelején úgynevezett „békemisszió”-ra indult, valójában csak azért, hogy a békehozó szerepében tetszelegjen a nemzetközi közösségek előtt. Ugyan a kormányfő valóban ellátogatott a háború sújtotta Ukrajnába, azt követően azonban szinte azonnal Vlagyimir Putyin kezét rázta. Moszkvai látogatása kiverte a biztosítékot – többek között – az EU-ban, a magyar kormányfő azonban még mindig nem érti, hogy miért probléma, ha egy olyan diktátor előtt hajlong, aki pár hete porig romboltatott embereivel egy ukrán gyermekkórházat.

Kapcsolódó: „Hasznos idióta”, „bohóc” – teljes erőből nekimentek a Putyin előtt hajlongó Orbánnak

Orbán Viktor nem érti, Brüsszel miért pirított rá

A kommentelők azonban felvilágosították a magyar kormány tagjait

(Magyarország Kormánya/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

RENDKÍVÜLI: Hivatalosan bejelentette az Európai Bizottság, hogy szankcionálja Orbánt az árulása miatt

Brutálisan belerongyolt Orbánba az ismert kollégája: Ezt nem fogja harsogni a Fidesz-propaganda

Valódi Hírek