RENDKÍVÜLI: Hivatalosan bejelentette az Európai Bizottság, hogy szankcionálja Orbánt az árulása miatt

Az uniós biztosok nem jönnek Magyarországra a soros EU-elnökség alatt, elkerülik Orbán Viktort.

Orbán Viktornak a moszkvai útja miatt hivatalosan is beintett az EU: az uniós biztosok nem jönnek Magyarországra a soros elnökség alatt – írta meg a 444.hu.

A soros EU-elnökség kellemetlenebb lesz Orbánnak, mint egy foghúzás

Az Európai Bizottság szóvivője hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy a testület csak alacsonyabb szinten képviselteti magát a magyar elnökség által szervezett informális tanácskozásokon. Eric Mamer azt írta, hogy

a bizottság az uniós biztosok helyett csak más tisztségviselőket küld a találkozókra.

Azaz: ezeken a tanácskozásokon az Európai Bizottság részéről csak az adott szakterületért felelős magas rangú köztisztviselők vesznek részt. A témát politikai szinten felügyelő biztosok azonban nem.

Nem tűrik tovább az Orbán-kormány játékait az EU vezetői

Megírtuk, hogy az EU külügyminiszterei bejelentették:

Orbán budapesti rendezvénye helyett inkább saját csúcstalálkozót szerveznek

Brüsszelbe augusztusban. A döntés egyértelműen a magyar kormányfő botrányos moszkvai útjára adott válaszként értelmezhető.

Bekeményít az EU, leállítják Orbán Viktorékat

Az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét betöltő Magyarország augusztus 28-29-re tervezte (volna) a külügyi csúcstalálkozót, amely lehetőséget adna Orbán Viktornak, hogy alakítgassa a blokk külpolitikai napirendjét.

Mint ismert, Orbán rég nem látott diplomáciai botrányokat okozott, amikor a háborús bűnös Vlagyimr Putyinhoz sietett tárgyalni, de Hszi Csin-ping kínai elnökökkel való egyeztetése is kiütötte a biztosítékot EU-s körökben.

Korábban beszámoltunk róla, hogy több ország is arról dönthet, hogy – jelezve tiltakozásukat Orbán kétes útjaival kapcsolatban –

nem küldenek minisztert az EU Tanács informális üléseire Magyarország soros uniós elnökségének ideje alatt.

Kapcsolódó:

Vége a játéknak: Könyörtelen csapással sújtotta Orbánt az EU

Valódi Hírek