Méretes fordulat jött a közismert magyar dr0gos énekesnő ügyében

Megszüntették a a dr0gos magyar énekesnő ellen folytatott eljárást.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség megszüntette a

„dr0gos énekesnő”-vel szemben indított eljárást.

Ennek oka, hogy elvégezte az elterelést (a büntetés kiváltását szolgálja, amelynek célja a szer használatának a csökkentése vagy teljes elhagyása pszichológiai és egyéb terápiás módszerekkel). Emellett az illetékes pártfogói felügyelő szolgálat is jó véleménnyel volt róla – tudta meg a 24.hu.

Megkérdezték Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét is, aki azt mondta: az énekesnő, akit kábítószer megszerzésével gyanúsítottak, igazolta, hogy részt vett az általa vállalt megelőző-felvilágosító szolgáltatáson. Továbbá a pártfogói felügyelet is eredményesen telt el, ezért megszüntették az eljárást.

Így került kórházba a népszerű énekesnő

Ahogy beszámoltunk róla, 2022 októberében szállítottak kórházba rendőri kísérettel egy magyar énekesnőt, aki bódult állapotban volt. A nő karján vágások voltak, a toxikológiai vizsgálat pedig nagy mennyiségű kokaint mutatott ki a szervezetében.

Az énekesnőt kihallgatták, ahol

beismerte tettét.

A rendőrség is megszólalt

A Fővárosi Főügyészség akkor azt nyilatkozta, a drogos énekesnő kilétét személyiségi jogai miatt nem fedhetik fel, ugyanakkor arról számoltak be, hogy Budapest XIII. kerületi Rendőrkapitánysága vizsgálatot indított és alkut kötött a vádlottal: a nő tanúvallomást tett, amely alapján még

2022-ben négy személyt állítottak elő kábítószer-kereskedelem gyanújával, akiknek ügyében azóta is tart a nyomozás.

A hatóságok az énekesnőnek felajánlották az elterelés és a pártfogói felügyelet lehetőségét, amellyel élt is. Az elterelést egy éven belül teljesítenie kellett. Az énekesnő sikerrel végezte el a programot.

Ezeket kellett teljesítse

Mint írtuk, az énekesnőnek összesen 12 alkalommal kellett egyórás foglalkozásokon részt vennie, amelyek között maximum 30 nap telhetett el. A találkozókon minden alkalommal kötelező volt számára a jelenlét, amennyiben ezt elmulasztotta volna, az súlyos következményekkel járt volna számára.

Magyar György ügyvéd akkor így nyilatkozott: akár 2 év börtönt is kaphat a drogos énekesnő, amennyiben az elsőfokú ítélet meghozataláig nem igazolja, hogy eredményesen részt vett a kezeléseken.

A nő azonban minden feltételt betartva

sikeresen végezte el az elterelést.

Az összefoglalóban nyilatkozó ügyvéd elmondta, az ügyészség ezek után vélhetően megszünteti a nyomozást az énekesnő ügyében és nem fognak ellene vádat emelni.

„Bár az elterelést sikeresen elvégezte, a fent említett határidőig tartania kell még a kapcsolatot a pártfogójával, aki továbbra is figyelemmel kíséri majd az életét. Ha ez esetleg elmaradna, függetlenül a sikeres elterelés teljesítésétől ugyanúgy vádat emelhetnek ellene”

mondta akkor dr. Molnárfi István ügyvéd.

A következő két évben figyelnie kell a józan életre

„Igaz, hogy most büntetlenül sikerült megúsznia az ügyet, ám ha két éven belül ismét elkapják ugyanezen bűncselekmény miatt, már nem élhet az elterelés lehetőségével, biztosan vádat emelnek ellene. Továbbá jelen ügyben az ügyész kiróhatja rá a bűnügyi költségek megtérítését, ami nagyjából 400 ezer forint körüli összeg”

– magyarázta akkor az ügyvéd.

(A címlapfotó illusztráció)

Valódi Hírek