Vége a várakozásnak: Megkezdte az elterelést a népszerű magyar, drogos énekesnő

Tavaly októberben bukott le.

Megkezdte az elterelést az az ismert énekesnő, akit tavaly októberben kábult állapotban, vágásokkal a karján szállítottak a rendőrök kórházba, a vizsgálatok pedig kimutatták a drogot a szervezetében – írta a blikk.hu.

Rendőrségi eljárás is indult ellene, de ezt felfüggesztették a hatóságok, miután

a művésznő vállalta a terápiát.

dr. Galgóczi Zoltán ügyvéd elmondta a Blikknek: „általában heti rendszerességgel 1-1 órásak ezek az alkalmak, amiken főként beszélgetnek. Ha ezt sikeresen teljesíti, a kijelölt szakember ad neki egy igazolást, aminek a bemutatásával a hatóságok megszüntetik az ellene folyó eljárást. Abban az esetben viszont, ha csak egy alkalmat is elmulaszt, folytatódik ellene az eljárás„.

Az énekesnő emellett prevenciós előadáson is kénytelen lesz részt venni, amelyet egy pártfogó ellenőriz. Ő egy jogi-adminisztratív személy, akit az ügyészség jelöl ki a terápiában részt vevő mellé. Az ő feladata, hogy segítse az illetőt a társadalomba való integrációban, de mivel közismert személyiségről van szó,

kérvényezhet speciális bánásmódot.

Ezt már Funk Sándor addiktológus magyarázta el a lapnak.

A szakember szerint a felvilágosító szintű pszichoterápia akkor a leghatékonyabb, ha az csoportos terápia kereteiben történik, de mivel ismert személyiségről van szó, ő kérhet egyéni kezelést. Emellett a drogprevenciós előadások alól is kérhet felmentést, ez esetben csak hallgatóként kell részt vennie ezeken az eseményeken.

Funk hozzátette, „az elterelésnek nem feltétele a leszokás, a lényeg, hogy felhívják az illető figyelmét a kábítószer-használat veszélyeire„.

Valódi Hírek