Újabb csavar: Akár 2 év börtönt is kaphat az ismert drogos énekesnő

Ha okosan dönt, megúszhatja a szabadságvesztést.

Akár 2 év börtönt is kaphat a drogos énekesnő, amennyiben az elsőfokú ítélet meghozataláig nem igazolja, hogy eredményesen részt vett a kezeléseken – mondta Magyar György ügyvéd a naphire.hu-nak.

A magyar sztárhoz még tavaly októberben riasztották a mentőket és a rendőröket, azóta pedig heti szinten jelenik meg új információ az énekesnő ügyéről. Volt, aki már meg is nevezte a szóban forgó celebet, egy névtelen informátor pedig arról számolt be, hogy nagy gondot jelent, ha a hálózatban valaki lebukik, hiszen az magával ránthat mindenki mást is.

Magyar elmondása szerint az énekesnőnek a saját kezében van a sorsa.

„Ha a gyanúsított sikeresen részt vett a megjelölt 6 hónapos kezelésen és ezt okirattal igazolja, akkor nem büntethető és az eljárást vele szemben meg kell szüntetni”

– fogalmazott, bár hozzátette, hogy ilyen eljárás csak kis mennyiségű kábítószerbirtoklás, valamint fogyasztás esetén valósulhat meg. Továbbá az érintettnek be kell ismernie a tettét, és a vállalnia kell legalább 6 hónap gyógykezelést.

Amennyiben ez nem történik meg, szabadságvesztés is lehet az ügy vége, de a büntetlen előélet enyhe büntetést, pénzbüntetést, vagy akár próbaidőt is maga után vonhat.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek