Fordulat történt a magyar dr0gos énekesnő ügyében: Újabb részleteket árult el a rendőrség

Még koránt sincs vége a dr0gos magyar énekesnő körüli botránynak.

A rendőrség eljárást indított a dr0gos magyar énekesnő ellen

Mint megírtuk, egy évre felfüggesztették a botrányba keveredett magyar énekesnőt, akit 2022. október 27-én rendőri kísérettel szállítottak kórházba. A híresség erősen kábult állapotban volt, kezén vágásokat találtak, a vizsgálatok során pedig

k0kaint találtak a szervezetében.

A hatóságok akkor közölték: az ügyben eljárást indítottak.

Újabb fordulat történt az ügyben

A Blikk információi szerint sikeresen teljesítette az elterelést a dr0gos énekesnőként elhíresült előadó. Ugyanakkor jelezték, ahhoz hogy ténylegesen megszüntessék ellene a nyomozást és az ügyészség ejtse az ellene felhozott vádat, május végéig még muszáj kapcsolatban maradnia pártfogójával.

A botrányba keveredett énekesnőnek arra is figyelnie kell, hogy az elkövetkező két évben ne kapcsolják le őt újbóli kábítószer-fogyasztás miatt, ugyanis azt már nem tudná megúszni a súlyos következmények nélkül.

Megszólalt a rendőrség

Azt írták, a drogos énekesnő kilétét személyiségi jogai miatt nem fedhetik fel, ugyanakkor arról számoltak be, hogy Budapest XIII. kerületi Rendőrkapitánysága vizsgálatot indított és alkut kötött a vádlottal: a nő tanúvallomást tett, amely alapján még tavaly négy személyt állítottak elő kábítószer-kereskedelem gyanújával, akiknek ügyében azóta is tart a nyomozás.

A hatóságok az énekesnőnek felajánlották az elterelés és a pártfogói felügyelet lehetőségét, amellyel élt is. Az elterelést egy éven belül teljesítenie kellett. A lap a Fővárosi Főügyészségtől megtudta, az énekesnő sikerrel végezte el a programot.

A szakértők szerint még nincs vége az ügynek

„A kérdezett ügyben tájékoztatjuk, hogy

a gyanúsított az elterelést elvégezte és ennek tényét okirattal igazolta,

azonban a pártfogó felügyeletének tartama 2024. május végén telik le, ezért az ügyében az érdemi ügyészségi döntés ezt követően hozható csak meg”

– közölte dr. Rab Ferenc Levente főügyészségi ügyész.

Mint írták, az énekesnőnek összesen 12 alkalommal kellett egyórás foglalkozásokon részt vennie, amelyek között maximum 30 nap telhetett el. A találkozókon minden alkalommal kötelező volt számára a jelenlét, amennyiben ezt elmulasztotta volna, az súlyos következményekkel járt volna számára. A nő azonban minden feltételt betartva sikeresen végezte el az elterelést.

A lapnak nyilatkozó ügyvéd elmondta, az ügyészség ezek után vélhetően megszünteti a nyomozást az énekesnő ügyében és nem fognak ellene vádat emelni.

„Bár az elterelést sikeresen elvégezte, a fent említett határidőig tartania kell még a kapcsolatot a pártfogójával, aki továbbra is figyelemmel kíséri majd az életét. Ha ez esetleg elmaradna, függetlenül a sikeres elterelés teljesítésétől

ugyanúgy vádat emelhetnek ellene”

– mondta dr. Molnárfi István, hozzátéve: a szóban forgó személynek a következő két évben figyelnie kell a józan életre.

„Igaz, hogy most büntetlenül sikerült megúsznia az ügyet, ám ha két éven belül ismét elkapják ugyanezen bűncselekmény miatt, már nem élhet az elterelés lehetőségével, biztosan vádat emelnek ellene. Továbbá jelen ügyben az ügyész kiróhatja rá a bűnügyi költségek megtérítését, ami nagyjából 400 ezer forint körüli összeg”

– magyarázta az ügyvéd.

A drogos magyar énekesnőről szóló összes cikkünket >>ITT<< olvashatod el.

Valódi Hírek