Hiába titkolták, végül kikotyogták: Épp most készül meghúzni Orbán Viktor az oroszlán bajszát

Kiderült, hol hoznák tető alá a találkozót Orbán Viktor és Donald Trump között.

Mint ismert, Orbán Viktor a soros elnökség elején, egy „békemisszió” keretében az agresszor Vlagyimir Putyinhoz sietett. Magánakciójával nem kicsit húzta ki a gyufát – többek között – az Európai Uniót vezető politikusoknál.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, Orbán Viktor nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson, a magyar miniszterelnök semmilyen formában sem képviseli az EU-t.

Orbán Viktor a magánakciója során találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel Pekingben, a napokban pedig Washingtonba utazott a NATO-csúcsra. A minap arról írtunk, hogy a magyar miniszterelnök Recep Tayyip Erdoğan török államfő kezét rázta, most pedig arról szólnak a hírek, hogy Orbán Viktor a NATO-csúcs után Floridába siet Donald Trumphoz.

A Bloomberg friss értesülései szerint

a magyar kormányfő Trump Mar-a-Lago-i üdülőhelyére utazik,

forrásaik úgy fogalmaztak, hogy a találkozó informális, azaz nem hivatalos összejövetelnek nevezhető.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter sejtelmesen fogalmazott a hétfői kormányinfón, ahol többek között egy lehetséges Orbán–Trump találkozóról kérdezték.

Kapcsolódó: Súlyos vádak érték Orbánt: Nagy árat fizetett a miniszterelnök az elítélt Donald Trump „barátságáért”

A NATO-csúcsról, amely után Orbán Trump exelnökhöz rohan

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján.

A NATO-csúcstalálkozó szerdán nyilvánossá tett nyilatkozata úgy fogalmaz: Ukrajna jövője a NATO-ban van, és a szövetség

„folytatja támogatását a teljes euroatlanti integráció felé vezető visszafordíthatatlan úton, ide értve a NATO-tagságot is”.

A NATO-ba való hivatalos meghívóval kapcsolatban a közleményben az olvasható, hogy az akkor történhet meg, amikor a szövetségesek között erről egyetértés születik és Ukrajna teljesíti a feltételeket.

Az állam- és kormányfők által elfogadott közös dokumentum egyben azt is hangsúlyozza, hogy a NATO nem keres konfliktust Oroszországgal, nem jelent rá veszélyt, valamint tartalmazza a kommunikációs csatornák nyitvatartásának fontosságát a kockázat csökkentése és eszkaláció megelőzése érdekében.

Kapcsolódó:

Fontos bejelentést tett Orbán a NATO-csúcs előtt: Rendkívüli videóban szólalt meg a kormányfő

Rossz lóra tettek Orbánék: Súlyos döntést hozott a bíróság Donald Trump ügyében

Valódi Hírek