Rossz lóra tettek Orbánék: Súlyos döntést hozott a bíróság Donald Trump ügyében

Bíróság mondta ki, hogy Donald Trump egy elítélt bűnöző. A volt amerikai elnöknek a törvény előtt kell felelnie, ez pedig Orbán Viktornak sem jó hír.

34 vádpontban találták bűnösnek Donald Trumpot

Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki csütörtökön Donald Trump volt amerikai elnököt az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.

A New York-i bíróságon ismertetett esküdtszéki döntés hathetes tárgyalási sorozatot zárt le. A védelemnek lehetősége van fellebbezésre.

A 12 tagú esküdtszék mintegy 11 órán át tartó vita után jutott egyhangú döntésre.

Juan Merchan bíró, a büntetés mértékének közzétételét július 11-re tűzte ki, amely négy nappal előzi meg a Republikánus Párt elnökjelölő konvenciójának (megállapodásának) kezdetét, amelyen hivatalossá kell tenni a párt elnökjelöltjét.

Donald Trump reagált az ítélet kihirdetése után

Donald Trump az esküdtszék ítéletének kihirdetése után a bíróság előtt „elcsalt”-nak nevezte a teljes bűnvádi eljárást, amelyet véleménye szerint a Biden-adminisztráció indított annak érdekében, hogy politikai ellenfelének kárt okozzon. A nem hivatalos republikánus elnökjelölt a vádat kezdeményező demokrata párti kerületi ügyészt, Alkvin Bragget, „Soros-által támogatott ügyész”-nek nevezte, és kijelentette, hogy az igazi ítéletet a választók mondják ki november 5-én, azaz a választás napján.

Amerikában senki nem áll a törvények felett

Joe Biden amerikai elnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampánycsapata közleményben reagált az esküdtszék döntésére, amely szerint az New York-i bírósági eljárás azt mutatta meg, hogy

senki nem áll a törvények felett.

„Donald Trump tévesen hitte azt, hogy soha nem szembesül majd a törvény saját hasznára való megsértésének következményeivel”

– áll a közleményben, amelyben hozzátették: „egyetlen mód van Donald Trumpot az Ovális Irodától távol tartani: a szavazóurnáknál”.

A bíróság épülete előtt csütörtökön Donald Trump támogatói és ellentüntetők is összegyűltek. A két csoport között kisebb dulakodás is kialakult, mielőtt a rendőrség szétválasztotta volna őket.

Hivatalos: Orbánék „nagy reménysége” csak egy elítélt bűnöző

Az esküdtszék döntése nyomán

Donald Trump elítélt bűnöző lett,

ugyanis ő az első volt elnök az Egyesült Államok történetében, akit bűncselekményért vonnak felelősségre.

(MTI)

Kapcsolódó:

Nincs vége: Szorul a hurok Trump körül, egy sor pert indítottak a kivágásáért

Méretes csávában van Donald Trump: Súlyos döntést hozott a bíróság, ez mindent megváltoztathat

Ütött az óra: Kíméletlen ítéletre számíthat Orbánék utolsó reménysége

Valódi Hírek