Mi folyik itt? A Szijjártót is luxusjachtoztató gigamilliárdos lassan markológéppel kaparhatja fel a sok lóvét

Szíjj László cége építheti az M49-es második szakaszát.

Szíjj László cége, a Duna Aszfalt építheti az M49 gyorsforgalmi út Ököritófülpös – Csenger közötti szakaszát. Továbbá a vállalkozás végezheti a kapcsolódó Kocsord üzemmérnökség tervezési és kivitelezési feladatainak megvalósítását – részletezte az Átlátszó friss cikkében. Mint írták, a nyertes cég

141 milliárd forintért építheti meg az M49-es második szakaszát.

A tendert kiíró Építési és Közlekedési Minisztérium számos feltételt meghatározott, 3 ajánlatból végül a Duna Aszfalt került ki győztesként. A cég alvállalkozóként bevonja a RODEN Mérnöki Iroda Kft-t és a Duna Aszfalt Építő Zrt-t is.

A feladatra 34 hónap áll a rendelkezésükre, meg kell építeniük egy egybefüggő, 17,6 kilométer hosszú, 2×2 forgalmi sávos autóútat 3 különszintű és 4 körforgalmi alcsomóponttal, 11 műtárggyal, kétoldali tengelysúlymérőhellyel és közúti határátkelőhellyel, valamint a szükséges közműépítéssel.

Az M49-esről

2022 áprilisában futott be a hír, hogy az M49-es gyorsforgalmi út kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzést több mint nettó 138 milliárd forint értékben a Duna Aszfalt nyerte el.

Az összegért az M3-as autópálya és Ököritófülpös közti 28,2 kilométeres, kétszer két forgalmi sávos autóutat kell megépítenie. A beruházás részét képezi a Győrteleket elkerülő 3,3 kilométer hosszú (másodrendű főút) szakasz is.

Kapcsolódó: Kilométerenként 5 milliárdért épít autóutat Ököritófülpösnél a Szijjártót is luxusjachtoztató Szíjj László cége

A Duna Aszfaltról épp idén áprilisban írtunk. Mint kiderült, a cég a Mélyépítő Zrt.-vel nyerte el az új mohácsi Duna-híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat megépítésére kiírt közbeszerzés. Minden idők egyik legnagyobb összegű beruházásáról van szó, a Duna Aszfalt 294,96 milliárd forintos ajánlattal nyerte el a megbízást.

A cég mellesleg a tiszakécskei Szíjj László útépítőé. A legvagyonosabbakat felsoroló 2023-as összesítés szerint Szíjj László a hatodik leggazdagabb magyar (280 milliárd forintra becsült vagyonnal).

Ő volt a tulajdonosa a Lady MRD nevű luxusjachtnak, amelynek a fedélzetén korábban Mészáros Lőrinc és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is megfordult.

Kapcsolódó:

Hatalmas „meglepetés”: Kiderült, ki építheti meg a valaha készült legdrágább hidat Magyarországon

Mészáros Lőrinctől visszhangzik az ország: Kiszivárogtak a súlyos adatok a felcsúti oligarchának lepasszolt utakról

Valódi Hírek