Mi történik? Elindult a visszaszámlálás, napokon belül elhallgat az egyik állami rádió

A Duna World Rádió lehúzza a rolót, ezzel egy időben pedig elindul egy másik csatorna az eddig Sportrádió helyett.

Napokon belül elhallgat a Duna World Rádió. A Média1 értesülései szerint megszűnik az állami csatorna, az információjukat pedig megerősíti a Médiaklikken megjelent figyelemfelhívás:

„KEDVES HALLGATÓNK!

A Duna World Rádió adása 2024. június 13-ig hallható. Június 14-től hallgassa sportrádiónkat, a Nemzeti Sportrádiót!”

– olvasható a portálon.

A megszűnő rádió mellesleg a külföldön élő honfitársainknak közvetített híreket, aktualitásokat magyar nyelven. A csatorna még 2012 februárjában kezdte meg működését, 12 év után most lehúzza a rolót. Megszűnésével egy időben a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA elindítja a Nemzeti Sportrádiót. Utóbbi a már létező Sportrádió frekvenciáján lesz hallható, amely június 13-án áll le.

A Sportrádió mellesleg Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének nevéhez köthető, akit többen Orbán Viktor egyik kedvenc újságírójaként ismernek.

Kapcsolódó: Lehull a lepel: Kiderült, ki fizette Orbán Viktor kedvenc sportújságírójának utazásait

A közmédiáról

Mint megírtuk, csütörtökön este 8 órakor tartották a „közmédia” EP-listavezetői vitáját a Várkert Bazárban. Dobrev Klára a helyszínen találkozott Magyar Péterrel. Bár az illem azt diktálta volna, hogy a férfi menjen oda, és mutatkozzon be a nőnek, ez fordítva történt. Magyar Péter helyett Dobrev kezdeményezte a bemutatkozást. A DK politikusa a szombati vitára hívta Magyart, aki inkább elsietett.

Kapcsolódó: Videón a nagy találkozás: Dobrev Klára odalépett Magyar Péterhez a vita előtt

Az MTVA-vitán Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti listavezetője rendkívül mereven viselkedett. Semmire nem reagált, kizárólag a Rogán–Habony-stáb által előre megírt paneleket pufogtatta el Soros Györgyről, a háborúpárti, guruló dolláros baloldalról, és arról, hogy Brüsszel a „békepárti” magyar kormányt akarja megbuktatni.

Magyar Péter, a Tisza Párt listavezetője a vidéki fellépéseiről már jól ismert mondatokat mondta el arról, hogy hová juttatta Magyarországot az a 14 évnyi Fidesz-kormányzás, amelynek egyébként ő maga is magas pozíciójú résztvevője és hasznonélvezője volt.

A legjobban Dobrev Klára, a hárompárti DK–MSZP–Párbeszéd koalíció listavezetője hekkelte meg az MTVA-vitát. Dobrev nyomatékosította, hogy amit a köztelevízió megszervezett, az nem egy valódi vita, hanem egy vicc, ő azonban várja Magyar Pétert és Deutsch Tamást azokra a valódi, demokratikus vitákra, amelyeket az ATV és az RTL szervez a napokban.

Előbbire már sor került szombaton, a vitáról >>ITT<< írtunk részletesen.

Kapcsolódó:

Undorító dolgokat tett a közmédiás vezető: Most derült ki, mit művelt két kiszolgáltatott családdal

Valódi Hírek