Dobrev Klára meghekkelte az MTVA-vitát: A földmaffiás Sulyokról beszélt, és a szombati ATV-vitára hívta Magyart és Deutschot

Kínos témákat hozott szóba a baloldal listavezetője.

Csütörtökön 20:00 órától tartották az MTVA élő EP-listavezetői vitáját a Várkert Bazárban. Az esemény előtt több balhé történt, ezekről beszámoltunk: Magyar Péter rajongói letépték a Momentum transzparensét, Magyar Péter pedig rendőrökkel akarta elvitetni a DK szimpatizánsait a Várkert Bazár elől, akik pedig jogszerűen tartózkodtak ott.

A vitán a 11, jogerősen listát állító párt listavezetője vehetett részt, és egy rövid bemutatkozáson és zárszón kívül háromszor 2 percre kapták meg a szót.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP rendkívül mereven viselkedett: semmire nem reagált, kizárólag a Rogán-Habony stáb által előre megírt paneleket pufogtatta el Soros Györgyről, háborúpárti, guruló dolláros baloldalról, és arról, hogy Brüsszel a „békepárti” magyar kormányt akarja megbuktatni.

Donáth Anna, a Momentum listavezetője kiemelte: néhány hét múlva egy olimpia lenne Budapesten, ha a Momentum 2017-ben nem szervezi meg a Nolimpia-kampányt, és nem gyűjtenek aláírást egy népszavazásért. Donáth szerint ezzel megmentették az országot az államcsődtől és 3000 milliárd forint elherdálásától.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt listavezetője emlékeztetett rá, hogy senki nem akar háborút, és egyedül Szijjártó Péter vétózta meg az EU béketervét, valamint kiemelte, hogy ahogy a migránsoktól úgy a pedofiloktól sem védte meg a Fidesz a magyarokat.

Magyar Péter, a Tisza Párt listavezetője a vidéki fellépéseiről már jól ismert mondatokat mondta el arról, hogy hová juttatta Magyarországot az a 14 évnyi Fidesz-kormányzás, amelynek egyébként ő maga is magas pozíciójú résztvevője és hasznonélvezője is volt. Számítások szerint 200 millió forintot keresett ezalatt az idő alatt, és az utolsó fizetését idén márciusban kapta Mészáros Lőrinctől.

A legjobban Dobrev Klára, a hárompárti DK-MSZP-Párbeszéd koalíció listavezetője hekkelte meg az MTVA-vitát: Dobrev nyomatékosította, hogy amit az MTVA megszervezett, az nem egy valódi vita, hanem egy vicc, ő azonban várja Magyar Pétert és Deutsch Tamást azokra a valódi, demokratikus vitákra, amelyeket az ATV és az RTL szervez majd a napokban. (Mint emlékezetes: Magyar Péter az MTVA-vita meglététől tette függővé, hogy elmegy-e az ATV és az RTL vitájára).

Dobrev Klára felvilágosította az M1 nézőit arról, hogy a Fidesz hazugságaival szemben az ellenzéki pártok nem akarják háborúba vinni az országot, és nem akarják visszaállítani a sorkatonaságot sem.

Lehetséges, hogy az M1 nézői Dobrev Klárától hallottak először arról is, hogy Orbán Viktor kiengedett 2000 embercsempész bűnözőt a börtönökből, valamint eddig 120 ezer távol-keleti vendégmunkást, gazdasági migránst hoztak be az országba, és még további 200 ezret akarnak behozni.

A vendégmunkások leverik a magyar munkabéreket, és magyarokat bocsátanak el miattuk, ennek a politikának kell véget vetni – hangsúlyozta a baloldal listavezetője.

Dobrev ennél is tovább ment, és egy újabb tabunak számító témával ismertette meg az M1 nézőit:

„Ebben a tévében nem meséltek maguknak arról, hogy Sulyok Tamás ügyvédként illegálisan olyan szerződéseket kötött, amellyel a magyar termőföldet játszotta át külföldiek kezébe, azaz köztörvényes bűncselekményeket követett el. Az ezekről szóló bizonyítékokat bemutattam, bevittem az ügyészségre”

– emlékeztetett az elmúlt időszak legnagyobb közjogi botrányára, amelyet a DK tárt fel.

Dobrev a zárszavában ismét elmondta, hogy itt az M1-en csupán párhuzamos monológok felmondására volt lehetőség, szombaton az ATV-ben azonban lesz egy valódi demokratikus vita, ahová várja Magyar Pétert és Deutsch Tamást is.

„Akinek rend van a fejében, aki kellően felkészült, aki nem akarja becsapni a választóit, az ki mer állni vitatkozni.”

– fogalmazott.

Rajtuk kívül részt vett még a csütörtöki MTVA-vitán Huszár Viktor, a Gattyán-féle kamupárt politikusa, Ungár Péter, az LMP listavezetője, Pekárné Farkas Emese a Vona-féle Második Reformkortól, Róna Péter, a papíron még létező Jobbik listavezetője, Tóth Imre „Bruti” a Kétfarkú Kutyapárttól, és Toroczkai László, a Fidesz segédcsapataként működő Mi Hazánk elnöke.

A teljes vitát itt tudod visszanézni:


.

Valódi Hírek