Undorító dolgokat tett a közmédiás vezető: Most derült ki, mit művelt két kiszolgáltatott családdal

Családokat károsítottak meg a volt feleségével. Az Optimum Solution Enterprise Kft.-t felszámolták.

2023 augusztusában Karsay Kata és családja azzal szembesült, hogy elveszíthetik új álomotthonukat, ha néhány nap alatt nem sikerül 6,4 millió forintot összegyűjteniük. A történet másfél évvel korábban kezdődött, amikor egy Facebook-hirdetésben egy korábbi közmédiás (!) vezető, Zoltán és volt felesége, Virág cége, az Optimum Solution Enterprise Kft.

fél ikerházat ígért nekik 84 millió forintért.

A kivitelező 73 millió forintra emelte a ház árát

A Telex riportjában Kata arról számolt be, hogy Zoltán sikeres és magabiztos vállalkozó benyomását keltette. A mogyoródi telek meglátogatásakor az épület alapja már állt, és egy másik, majdnem befejezett ikerházat is megmutattak nekik referenciaként. Kata pénzügyi, jogi és számviteli ismeretei alapján bízott abban, hogy észrevenné a baljós jeleket. Azt azonban nem tudták, hogy egy másik család, Brigittáék már egy éve küzdöttek a kivitelezővel, miután 2021-ben megvásárolták a telken található másik ikerház egyik felét.

Brigittáék 2021 márciusában látogatták meg az ingatlant, és annyira megtetszett nekik, hogy másnap befizették a kétmillió forintos foglalót. Az építkezés folyamatos késése és problémái ellenére 2022 márciusában egy újabb szerződést kellett kötniük. Brigitta elmondta,

a ház árát a kivitelező 73 millió forintra emelte,

és a kötbér elengedését kérte, amely addigra 3,5 millió forintra rúgott.

Felbontották a szerződést, de már késő volt

Végül a család úgy döntött, hogy 2023 januárjában felbontják a szerződést a kivitelezővel, és visszakapták az általuk befizetett 20 millió forintot. Azonban a beépített elemekért nem kaptak kártérítést, és

végrehajtást kellett indítaniuk a további 14 millió forint megszerzése érdekében.

Kata és férje 2022 februárjában döntöttek az ingatlan megvásárlása mellett, és megkötötték az előszerződést. Az építkezés folyamatos késése miatt azonban végül bérelt lakásba kényszerültek Dunakeszin. Egy műszaki ellenőr súlyos hibákat talált az építkezés során, és azt javasolta, hogy a szerződést bontsák fel (!).

A 16 oldalas dokumentum szerint

  • egyes helyeken a burkolat teljes visszabontására lenne szükség;
  • a tetőszerkezet a jelenlegi formájában szétcsúszásra hajlamos;
  • a fugák különböző vastagságuk miatt nem passzolnak egymáshoz.

„Egy fő burkoló volt jelen, de megállapítható és értékelhető munkát nem végzett. A munkaterületen egy bekevert, félig bebőrösödött csemperagasztó volt, amiből nem hiányzott szinte semmi – írta a műszaki ellenőr, aki azt is említi, hogy a hibák kijavításához legalább fél évre lenne szükség. – Megítélésem szerint a tulajdonosok vállalkozó általi kártalanítása és a szerződés megszüntetése lenne a legjobb megrendelőknek”

– írták az anyagban.

Szerezniük kell 6 millió forintot, ha nem, akkor 78 milliót buknak

2023 augusztusában Katáék

azzal szembesültek, hogy a végrehajtó elárverezheti az ingatlant a kivitelező tartozásai miatt.

Így új helyzet állt elő: az ingatlan nem volt használatra alkalmas állapotában, ám ha nem fizetik ki az utolsó részletet saját zsebből, a tulajdonjoguk hiánya miatt a végrehajtó elárverezheti a házat a kivitelező tartozásainak a finanszírozására, miközben már 78 millió forintjuk benne volt a vásárlásban – hívták fel a figyelmet.

Végül szerencsére baráti segítségekkel és személyi kölcsönök révén

sikerült összegyűjteniük a hiányzó 6,4 millió forintot.

A közmédiás vezető cége felszámolás alá került

Mint írták, az Optimum Solution Enterprise Kft. ellen az évek során több végrehajtás is indult, 2024 áprilisában

a cég felszámolás alá került.

Katáék jelenleg is kártérítésről próbálnak peren kívül megegyezni a céggel, mivel a lakás befejezése továbbra is várat magára. A cég továbbra is hirdetéseket tesz közzé, de a kivitelező szerint üzleti ügyeik nem tartoznak a nyilvánosságra. Az ügy a családokat rendkívül megviselte, komoly anyagi és mentális terhekkel járt számukra.

Valódi Hírek