Lehull a lepel: Kiderült, ki fizette Orbán Viktor kedvenc sportújságírójának utazásait

Nem tudták eltitkolni.

Közérdekű adatigényléssel fordult a 444.hu a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz (KKM), hogy információkat kapjanak arról, pontosan mikor és milyen utakon vett részt Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője. Arra is kíváncsiak voltak, hogy ezekért mennyi pénzt kapott, és hogy ki állta a költségeit.

Szöllősi György egyébként a felcsúti Puskás Akadémia korábbi sajtófőnöke, 2016 óta a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, 2017 óta pedig a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

A KKM azt közölte:

az utazások költségeit ők állták,

ám arról már nem írtak, hogy a főszerkesztő kapott-e juttatást, illetve hogy az említett utak mennyibe kerültek.

Válaszukban hozzátették: Szöllősi „a minisztériummal nem állt és jelenleg sem áll semmilyen foglalkoztatásra irányuló, így kormányzati szolgálati, politikai szolgálati, illetve biztosi jogviszonyban, munkaviszonyban vagy megbízási szerződéses jogviszonyban”.

„A diplomáciai rang önmagában nem generál a minisztériummal bárminemű jogviszonyt, továbbá jogosultság, bárminemű juttatás önmagában nem kapcsolódik hozzá és ezekre nem jogosít. A diplomáciai rang a diplomáciai, nemzetközi érintkezés, illetve -protokoll során használható megjelölés, cím”

– írták, hozzátéve, „a Külszoltv. 13. § (6) bekezdés szerinti utazó nagyköveti megbízatást (valamely kiemelt fontosságú diplomáciai vagy nemzetközi feladat ellátására)

Szöllősi úr nem kapott külgazdasági és külügyminiszter úrtól”.

Szijjártó Péter tárcája ennek ellenére fizette Szöllősi útjait. Megjegyezték, a fentieken kívül Szöllősinek voltak egyéb külföldi útjai is, ám a jelek szerint ezeket már nem a KKM fizette.

 

Valódi Hírek