Dobrev Klára Budafokon: Egyre közelebb jutunk Orbán rendszerének lebontásához (+videó)

Budafok volt hétfőn a DK, az MSZP és a Párbeszéd rendezvényének helyszíne, az eseményen felszólalt Dobrev Klára is.

A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd – ZÖLDEK közös kampányrendezvényt tartottak hétfőn Budafokon. Az eseményen felszólalt Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség EP-listavezetője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Rónai Sándor, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje és Perlai Zoltán, az ellenzék budafoki polgármesterjelöltje.

Budafokról mellesleg épp a minap érkezett egy érdekes hír. Kiderült ugyanis, hogy egy igazi luxusingatlant húztak fel nemrég a főváros XXII. kerületében, az épület pedig nem másé, mint Budafok fideszes polgármesteréé, Karsay Ferencé. A kormánypárti politikus azonban közölte, hogy ő bizony csak a június 9-i választások után hajlandó nyilatkozni a meseszép otthonáról.

Kapcsolódó: Éppen a választás előtt bukott ki a hír: A fideszes nagyhal székébe kerülhet az, ami nemrég történt

Dobrev Klára Budafok lakói előtt szólalt fel

Bár a hangja kissé elment, a DK politikusa hangsúlyozta, hogy tele van erővel, és nem fog elnémulni, hiszen napokon belül egy lépéssel közelebb kerülnek ahhoz, hogy lebontsák Orbán Viktor rendszerét.

Szégyen, ami Magyarországon történik. A nyugdíjak szinte semmire sem elegendőek, a bérek a legalacsonyabbak között állnak Európában, az egészségügy és az oktatás helyzete is elkeserítő. Ha mindez nem lenne elég, mérhetetlen erkölcsi fertő uralkodik a Fidesznél. Orbán Viktor Európa leggazdagabb miniszterelnöke, mérhetetlen vagyont harácsolt össze magának, miközben elszegényítette a magyarokat – mutatott rá a hárompárti koalíció EP-listavezetője.

Kapcsolódó: Elfogyott Dobrev Klára türelme: Azonnali választ követel Polt Pétertől Sulyok Tamás büntetőügyében

Mint mondta, Európában egykori irigyelt hazánk immár a sor végén kullog. Orbánék tulajdonképpen visszahozták a jobbágyságot. Van az uralkodóosztály, és bár részeseinek nem kell vaspáncélt viselniük, elég, ha meglobogtatják a Fidesz egyik párttagkönyvét.

Mellettük pedig ott vannak magyarok milliói, akiknek semmit sem szabad

– fogalmazott Dobrev Klára.

Kiemelte, a szociáldemokraták, a baloldaliak az önkormányzatokban is az emberek hétköznapi problémáival foglalkoznak.

A „Békemenet”-ről

A DK politikusa megjegyezte, hogy a miniszterelnök a hétvégi „Békemenet” résztvevői előtt nem hozta szóba a fizetéseket, a nyugdíjakat, a kórházi várólistákat, a rendelőintézetek helyzetét, a háziorvosok számát, a pedagógusok bérét, a szociális segélyeket, vagy a gyermekvédelmet. Ehhez kapcsolódóan leszögezte, hogy egy magyar kormányfőnek egyetlen feladata van, mégpedig az, hogy jobb hétköznapi életet biztosítson a magyarok számára.

Kapcsolódó: Ezt nem fogják reklámozni Orbánék: Befutott a siralmas bizonyítványuk, megjelent a korrupcióról szóló friss jelentés

Ezt az országot olyan erőknek, olyan politikusoknak kell kormányozniuk, akik megtiszteltetésnek tekintik, hogy az emberek azért bízták rájuk a sorsukat, hogy azt jobbá tegyék – mondta Dobrev Klára.

Hozzáfűzte, Európában is az emberek hétköznapi életével kell foglalkozni, Európának is az emberekről kell szólnia. A DK–MSZP–Párbeszéd szövetség EP-listavezetője kitért arra is, hogy

biztosan nem állítják vissza a sorkatonaságot, „hiszen mi töröltük el„.

Kapcsolódó: Videóval: Sokkoló háborús riogatást adott elő Orbán a Margit-szigeten

Kifejtette, hogy a választójogi törvény miatt csak akkor tudnak győzni, ha „egy az egy ellen indulunk„. Mint hangsúlyozta, ő azt hívja ellenzéki pártnak, amelyik Orbán rendszerét akarja leváltani, aki pedig az ellenzéket akarja leváltani, „azt másképp nevezzük„.

Az eseményen felszólalt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is, aki nyomatékosította, hogy a magyar baloldal egésze a béke pártján áll.

Rónai Sándor, a hárompárti szövetség EP-képviselőjelöltje hangsúlyozta, sikerült megmutatniuk az Európai Parlamentben, hogy

Magyarországnak „van még egy európai arca”.

Az Európai Unió az elmúlt 5 évben előre ment, miközben a magyar kormány „gyorsított a lejtőn” – fogalmazott a politikus.

Perlai Zoltán XXII. kerületi polgármesterjelölt felhívta a figyelmet, hogy Budapesten Budafok-Tétény az egyik olyan kerület, ahol 6 párt tudott közös polgármesterjelöltet és egyéni jelölteket állítani.

Kapcsolódó: A DK-s Perlai Zoltán nyerte a XXII. kerületi előválasztást

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek