Lebukott az Orbán-kormány: Nagyon súlyos dolog történt Putyin Oroszországában

A „Békemenet”-et Oroszország nem hagyta szó nélkül.

Tízezrével vonultak utcára a magyarok a „Békemenet” keretében, hogy Magyarország ukrajnai konfliktusban való részvétele, valamint a NATO által Európában indított új háború (sic!) ellen szólaljanak fel – jelentette az orosz RIA Novosztyi Orbán Viktorék hétvégi banzájáról.

Idézték a szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) közleményét a Brüsszelben uralkodó „háborús lázról”, továbbá arról is szót ejtettek, hogy a budapesti eseményre külhoni magyarok is érkeztek

A TASZSZ is írt néhány sort Orbánék bégetéséről. Az orosz hírügynökség hatalmas tömegről számolt be. Mint fogalmaztak, minden korosztályból és társadalmi rétegből érkeztek emberek a magyar fővárosba. A menetet pedig egy kisebb incidens, egy kormányellenes fiatalember zavarta meg – fűzték hozzá.

A „Békemenet”-ről, amit Oroszország sem hagyott szó nélkül

Épp a minap érkezett a hír, hogy a Facebook veszélyesnek minősítette Orbán ViktorBékemenet„-en elmondott beszédének felvételét, így törölte azt az M1 Híradó közösségi oldaláról.

Az indoklás szerint a felvételen veszélyesnek minősített személyekhez és szervezetekhez kapcsolódó szimbólumok láthatók, veszélyes személyeket és szervezeteket dicsőítettek és támogattak a képsorokon. A híradó felülvizsgálatot kért a Facebooktól, így később újra elérhetővé vált a videó.

Kapcsolódó: Mi történt? Egy időre köddé vált a videó Orbán hajmeresztő beszédéről

A miniszterelnök szombat délután szólalt fel a Margitszigeten, többek között a háborúról, Brüsszelről, a migrációról és a genderpropagandáról ejtett szót.

Sokkoló háborús riogatásáról >>ITT<< írtunk részletesen.

Vasárnap már be is futott egy kőkemény üzenet a „Békemenet”-en rikácsoló magyar kormányfőnek. Manfred Weber, a jövő heti EP-választáson várhatóan ismét a legtöbb mandátumot szerző pártcsalád, a jobbközép Európai Néppárt (EPP) elnöke értésre adta: soha nem lesz együttműködés egy jövőbeni Európai Bizottságban a Fidesszel.

Orbán és Putyin

Mint ismert, a magyar miniszterelnök rendre az agresszor orosz elnökkel bazsalyog. Eközben folyamatosan gátat emel az Európai Unió előtt, amely Ukrajnát segítené. Orbán – miközben a háború veszélyével riogatja a magyarokat – elmondása szerint csak a Fidesz akar békét teremteni, így akarja rávenni a választópolgárokat, hogy a hétvégén a kormányzó pártra voksoljanak.

Programja jelentős részét a háborús uszítás teszi ki. Amellett rendszeresen a migrációról, a genderpropagandáról, valamint Brüsszel elfoglalásáról hadovál, ám az összeomlás szélén táncoló egészségügyről, oktatásról kevés szót – többségében semennyit sem – ejt.

A magyarok többségének ezért is van elege Orbán Viktorból. Eközben az EU politikusai is jelezték, hogy szívesen megmutatnák a Putyinnal cimboráló kormányfőnek a kifelé vezető ajtót.

Kapcsolódó:

Itt a vége: Kemény üzenetet kapott a „Békemeneten” rikácsoló Orbán Viktor

Orbán legelborultabb híveit kérdezték a „békemeneten” (+videó)

Valódi Hírek