Elfogyott Dobrev Klára türelme: Azonnali választ követel Polt Pétertől Sulyok Tamás büntetőügyében

Dobrev Klára Polt Péter legfőbb ügyészhez intézett kérdést.

Már másfél hét eltelt azóta, hogy Dobrev Klára az ügyészség elé tárta a földmaffiás Sulyok Tamás államfő bűnösségét alátámasztó dokumentumokat. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője büntetőfeljelentést is tett a történtek kapcsán. Az iratokból egyértelműen kirajzolódik, hogy Sulyok Tamás pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek, ám a Polt Péter vezette ügyészség eddig nem tett jogi lépéseket az ügyben, holott a bizonyítékok cáfolhatatlanok. Minderről a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

Mint hangsúlyozta, a büntetőeljárási törvény értelmében a feljelentés megtétele után legkésőbb 3 munkanapon belül az ügyészségnek törvényi kötelessége lett volna dönteni arról, hogy nyomozást indítanak, feljelentéskiegészítést tesznek, vagy pedig elutasítják a feljelentést.

Másfél hete próbálja megúszni Polt Péter hivatala Sulyok Tamás büntetőügyét – emelte ki Dobrev Klára. Éppen ezért felszólította a legfőbb ügyészt, hogy álljon a nyilvánosság elé, adjon választ a következő kérdésre:

Indított büntetőeljárást a Sulyok Tamás által elkövetett köztörvényes bűncselekmények ügyében, vagy sem?

Amennyiben a válasza nem, valamint ha folytatódik Polt Péter hallgatása, úgy nyilvánvalóvá válik, hogy a közelgő európai parlamenti és önkormányzati választások miatt az ügyészség Orbán Viktor megrendelésére dolgozik. Így akarják védeni a bűnöző államfőt a felelősségre vonástól – mutatott rá a DK politikusa.

Kapcsolódó: Dobrev Klára: Orbán Viktor bűne, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök lett

Hozzátette, a politikai felelősségre vonástól megpróbálták megvédeni Sulyok Tamást, hiszen a parlamentben a Fidesz megakadályozta a köztársasági elnök elleni megfosztási eljárás elindítását. Lehet, hogy Orbán úgy döntött, hazánk államfője maradhat egy köztörvényes bűnöző,

„mi azonban ezt nem fogjuk hagyni”!

– mondta Dobrev Klára. Leszögezte, hogy addig küzdenek, amíg Orbán bűnöző köztársasági elnöke el nem tűnik a közéletből.

„Azért, hogy megrengessük ezt a bűnöző kormányt a bűnöző köztársasági elnökével együtt, most vasárnap szavazzanak a legerősebb ellenzéki szövetségre, a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájára”

– fogalmazott a hárompárti koalíció EP-listavezetője.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek