Egészen váratlan csavar: Bennfentesek elkotyogták, Putyin kész tűzszünetet kötni

Vlagyimir Putyin az értesülések szerint válaszra vár.

Vlagyimir Putyin hajlandó tűzszünetet kötni a jelenlegi frontvonalakon – írta pénteken a Reuters. A hírportál több orosz forrásra hivatkozva kifejtette, az orosz elnök kész véget vetni az Ukrajnával folytatott harcoknak a mostani arcvonalakat elismerve. A bennfentesek szerint amennyiben Kijev és a Nyugat nem reagál, Putyin folytatja az általa kirobbantott háborút.

Az orosz elnökről

Május 7-én, kedden hivatalosan is beiktatták Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki az ötödik ciklusát kezdte meg – 2012 óta sorban a harmadikat. Az elnök immár két éve folytat háborút a Volodimir Zelenszkij vezette Ukrajna ellen. Miközben Orbán Viktor rendre azt hangoztatja, hogy készen állnak fokozni az együttműködést Moszkvával, addig az Egyesült Államok és az EU nagy része elítéli az agresszor Oroszországot. A közösség igyekszik támogatni Ukrajnát, a törekvéseiknek rendre a magyar kormányfő próbál keresztbe feküdni.

Kapcsolódó: Mi lesz ebből? Nagyon gyanúsan hallgat Orbán Putyin botrányos banzájáról

A minap számoltunk be arról, hogy az Egyesült Államok állítása szerint Oroszország egy olyan űrfegyvert állított alacsony Föld körüli pályára a múlt hét folyamán, amellyel műholdakat támadhat meg. Ezt kedden éjjel jelentette be a Pentagon szóvivője, Pat Ryder.

Az ukrán béketervről

Megvétózta Szijjártó Péter az Európa Tanács határozatát, amely Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervét tartalmazza. A tanács ezt akarta elismerni megfontolandó és támogatandó békeformátumként, ám a „béke élharcosainak” a jelek szerint ez nem tetszett.

Zelenszkij béketerve mellesleg az orosz csapatok kivonását, az 1991-es határok visszaállítását és az Oroszország által elkövetett jogsértések elszámoltatását tartalmazza.

Minderről>>ITT<< olvashatsz részletesen.

Kapcsolódó:

Putyin megőrült? Az USA-nak bizonyítékai vannak arról, hogy űrfegyvert lőtt fel az orosz diktátor

Sokkoló hír futott be Putyinhoz: Ezt brutálisan elmérte az orosz diktátor

Valódi Hírek