Gigantikus balhé érik: Elkotyogták, mire készül a Putyinnal cimboráló Orbán Viktor

Orbán Viktor a jelek szerint azt szeretné, hogy az Európai Unió vezető politikusai ismét kiküldjék kávézni.

Az Orbán-kormánynak fenntartásai vannak az Európai Unió javaslatával kapcsolatban, amely újabb szankciókkal sújtaná Oroszországot. A Politico értesülései szerint a kabinet ismét arra készül, hogy blokkoljon minden olyan büntetést, „amely növeli az energiaköltségeket Európában” – (amely a kormányfő agresszor cimborájának, Vlagyimir Putyinnak nem tetszik – a szerk.).

„Elemezni fogjuk a csomagot, de nem támogatunk semmit, ami negatív hatással lehet az EU gázpiacára”

– fogalmazott Orbán Viktor egyik tisztviselője a hírportál forrásai szerint.

Az újabb EU-s szankciók megakadályoznák, hogy a közösség tagállamaiba orosz cseppfolyósított földgázt (LNG) újraexportáljanak. Ez jelentős bevételkiesést jelent Moszkvának, ugyanakkor nem állítanák le az orosz gáz uniós vásárlását.

A Politico emlékeztetett, hogy hazánk nagymértékben függ az orosz exporttól, az Orbán-kormány pedig rendre ellenzi az energetikai szankciókat. Magyarországnak az lenne az érdeke, hogy új gázexportőr-partnereket keressen, de úgy tűnik, a kormány ebben nem jeleskedik.

Kapcsolódó: Kiperelte a DK, hogy kik gazdagodtak meg Orbán és Putyin piszkos gázalkuján

Mint ismert, Orbán Viktor inkább a háborúskodó Putyinnal, a magyar soros elnökségtől sokat váró kínai diktátorral, Hszi Csin-pinggel barátkozik, mintsem az Európai Unió vezetőivel. A közösség politikusai a magyar miniszterelnök vétói kapcsán már jelezték, hogy tele van a hócipőjük a magánakciókkal, szívesen megmutatnák Orbánnak a kifelé vezető ajtót.

Kapcsolódó:

Mi lesz ebből? Nagyon gyanúsan hallgat Orbán Putyin botrányos banzájáról

Váratlan fordulat: Aggódhat Orbán, megfenyegették Magyarországot Putyinék

Valódi Hírek