Kipukkadt a lufi: Magyar Péter nem tudta összegyűjteni a megyei listákhoz szükséges ajánlásokat

Majd magabiztos posztban jelentette be: ő így száll le a bicikliről.

Kevesebb mint fél órával azelőtt, hogy lejárt volna a megyei listák állításához szükséges ajánlások leadási határideje, Magyar Péter bejelentette, hogy „úgy döntött”, hogy a Tisza Párt nem indít megyei listákat.

Ez a „döntés” minimum meglepő azok után, hogy Magyar pártja minden követ megmozgatott azért, hogy megyei listákat tudjon állítani. Az elmúlt hetekben csak azt kérték mindenkitől úton-útfélen, hogy segítsenek összegyűjteni nekik a megyei listákhoz szükséges ajánlásokat, ezt gyűjtötték a debreceni tüntetésen is, sőt.

A Tisza Párt Facebook csoportjában pár napja jelent meg egy poszt, mely így szólt:

„SOS budapesti önkénteseket keresünk a MAI és a HOLNAPI NAPRA! Minden megyét ott akarunk látni Tisza színekben a megyei közgyűlésben!”

Tehát nagyon is akarták azokat a megyei listákat, csak közbeszólt a valóság. A fenti képet tüzetesen megvizsgálva beszédes, hogy Magyar Péter eleve „budapesti önkénteseket” keresett arra, hogy legyen a Tiszának listája mondjuk Szabolcsban és Hevesben, ahol ezek szerint teljesen reménytelen lett volna még az aktivista keresés is. Ez világosan megmutatja, hogy mi is az igazság:

a Tisza Párt egyszerűen nem tudta összegyűjteni a megyei közgyűlések állításához szükséges ajánlásokat.

Az már csak hab a tortán, hogy a jobboldali politikus Orbántól ellesett figurát vetett be:

kijelentette, hogy ő bizony így száll le a bicikliről.

Nem azért nincs megyei lista, mert nem sikerült összegyűjteni, hanem azért nincs, mert ő így döntött, punktum. Hát persze.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy a pénzért bárki által megrendelhető „közvélemény-kutatásokban” mért Tisza-támogatottságot mennyivel kell elosztani, hogy megkapjuk a valóságot. Egy biztos: június 9-én kiderül.

Valódi Hírek