Rendkívüli: Megrázó részleteket árult el a rendőrség a Verőcénél történt halálos hajóbalesetről

Három férfit és két nőt jelenleg keresnek.

A parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből is keresik a szombat éjjel Verőcénél balesetet szenvedett hajó eltűnt utasait – közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben az MTI-vel.

Mint megírtuk, egy kisgéphajó ütközött össze egy szállodahajóval Verőcénél. A balesetben

ketten meghaltak, három férfit és két nőt még keresnek.

A vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem

90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben

– közölte Dóka Imre.

A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban – ismertette a szóvivő.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóhajója vasárnap kora reggel a Megyeri híd közelében megtalálta a vízen úszó roncsot, amelyet az újpesti kikötőbe vontatott. A jármű maradványait a rendőrség és a közlekedési hatóság vizsgálja – tudatta Dóka Imre.

A kutatás-mentés során eddig két áldozatot emeltek ki a vízből. A katasztrófavédelem vasárnap délelőttől keresi a Dunán 12 kishajóval és 3 drónnal az eltűnteket. A mentőegységek váltásokban folyamatosan dolgoznak.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közlése szerint fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. Helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

A rendőrség tájékoztatása szerint Verőcétől délre a Duna-parton

egy férfi, majd órákkal később a Megyeri hídnál egy női holttestet, továbbá egy sérült kis géphajót találtak.

A rendőrök megállapították, az érintett időszakban a térségben egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült.

Jelenleg a rendőrség a szállodahajó és a géphajó esetén is szemlét tart.

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – közölték.

(BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook / MTI nyomán)

Valódi Hírek