Újabb részletek derültek ki a verőcei hajóbalesetről: Tanúkat hallgat ki a rendőrség (+videó)

Egy svájci bejegyzésű hajó érintett a verőcei balesetben.

Komáromnál áll a verőcei halálos balesetben érintett, svájci bejegyzésű, kétszintes szállodahajó, amelyen jelenleg rendőrségi helyszínelés zajlik. A Heidelberg nevű hajón jelenleg is mintegy 110 utas van a komáromi kikötőben,

a rendőrség mindenkit kihallgat

– tudta meg a Telex a helyszínen.

Az információk szerint a kihallgatás estig is eltarthat, az utasok a hajót sem hagyhatják el, amíg a rendőrök nem végeznek. Azt írták, a Heidelberg orrán a partról is látható a balesetből származó sérülés, a rendőrök a hajó folyó felőli oldalát is hosszabban vizsgálták.

A Budapestről Passauba tartó Heidelbergen egy 25 fős turistacsoport is volt, amelyikért busz is érkezett, hogy a tervezett Pozsonyi helyszín helyett innen vigyék őket tovább, azonban a rendőrség a kihallgatás végéig ehhez nem járult hozzá – közölték.

A BRFK szóvivője telefonon közölte: a korábban elmondottakhoz képest

a rendőrség további információkkal egyelőre nem szolgál.

Így nem lehet tudni, hogy az utasok pontosan mikor hagyhatják el a hajót, de azt sem, hova fogják szállítani a balesetben érintett Heidelberget.

A lap értésülései szerint a Heidelberg kapitánya egy szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán, a Budapest–Passau közötti utat is már több tucatszor végigjárta, és már csak egy éve lenne hátra a nyugdíjazásig. A kihallgatások végéig sem a kapitány, sem az utasok nem léphetnek kapcsolatba a külvilággal – írták.

Videó:

Valódi Hírek