Figyelmeztettek: Komoly változás jön az MVM-nél, kéthetes leállást is bejelentettek

Mutatjuk, mire készülj!

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Ezzel 2024. július 1-jétől az MVM Next egységes márka alatt szavatolja mind a földgáz-, mind a villamos energia egyetemes szolgáltatást, amellyel az ügyintézési lehetőségek minden ügyfél számára immáron egy helyről lesznek elérhetők.

A szolgáltatóváltozásról minden ügyfél részletes tájékoztató levelet kap – írta közleményében az állami vállalat.

Mindenkit érintő leállásokra figyelmeztettek

Az egyetemes szolgáltatóváltozás a Dunántúlon élők mellett az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tiszántúli ügyfeleket érinti. Ezzel egységesen

az MVM Next válik az ország teljes területének egyetemes áramszolgáltatójává.

A villamos energia ára nem változik, az áramellátás zavartalanul biztosított. A szolgáltatóváltozás jelentős informatikai átállással jár, emiatt

az áramügyintézés 2024. június 28-ától előreláthatólag két hétig nem lesz elérhető.

Feltölteni sem lehet két hétig

Felhívták az előrefizetős mérővel rendelkező ügyfelek figyelmét, hogy gondoskodjanak időben mérőjük előzetes feltöltéséről. 2024. június 28. 16 órát követően a szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó informatikai fejlesztések miatt feltöltőkód vásárlására előreláthatólag két hétig nem lesz lehetőség.

A változás kizárólag az egyetemes szolgáltatásra vonatkozik. Az áramhálózat üzemeltetését a Dunántúlon változatlanul az E.ON, a Tiszántúl három megyéjében az Opus TITÁSZ biztosítja.

A változás kapcsán a korábban megkötött

egyetemes szolgáltatói szerződés nem változik,

rendkívüli elszámolás nem történik, nem készül végszámla. A szolgáltatóváltozással az elszámolás módja nem változik meg, a diktáláson alapuló elszámolást választó ügyfeleknek a jövőben is diktálniuk szükséges. Az átalányelszámolást választó felhasználóknak az MVM Next a jövőben is egyenletes részszámlákat küld majd.

Lesz, aki két számlát kap májusban

Az átalányelszámolást választó ügyfelek a szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó átállási folyamatok egyszerűsítése érdekében májusban még az E.ON-tól kivételesen

két részszámlát is kaphatnak, eltérő fizetési határidővel.

A szolgáltatóváltozást követően az MVM Next első számlája az átállások miatt várhatóan a megszokott időpontnál később érkezik, és a számlák fizetési határideje megváltozik.

A számláikat csoportos beszedési megbízással rendező ügyfeleknek nincs teendőjük. Bankjuknak adott megbízásuk érvényben marad. Az MVM Next más bankszámlaszámokat használ, mint az E.ON, ezért az átutalással fizető ügyfeleknek az új villanyszámlákon feltüntetett bankszámlaszámokat kell használniuk.

Az online bankkártyás fizetés a jövőben a CIB Bank biztonságos felületén lesz elérhető.

(Kiemelt képünkön Mátrai Károly, az MVM vezérigazgatója)

Valódi Hírek