Videóval: Pusztító ukázt adott a magyaroknak Orbán Viktor a konzervatív hacacárén

Mutatjuk Orbán Viktor CPAC Hungary-n mondott beszédének részleteit.

Mint arról beszámoltunk, idén is megrendezik Budapesten a CPAC Hungary-t, azaz a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját (jelentése cserkésztalálkozó, de a kormánypárti véleményvezérek előszeretettel használják ezt a szót a rendezvényre – a szerk.).

2024-ben immár harmadik alkalommal, ezúttal április 25-én kerül sor az eseményre. Annak részleteit Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója osztotta meg januárban a Facebookon. Többek között azt is elárulta, hogy a miniszterelnöknek milyen szerep jut a tavaszi összeröffenésen.

Kapcsolódó: „Meglepi!” Igazi botrányhős tart Magyarországra Orbán meghívására

Orbán Viktor a CPAC Hungary színpadán

A miniszterelnök mindenekelőtt köszöntötte a Washingtontól Georgiáig Budapestre csődült konzervatívokat. Mint mondta, Magyarországnak napjainkban híre van a nemzetközi politikában, ezt pedig szokatlannak tartja Orbán Viktor. Felsorolása szerint kevesen is vagyunk, szerény hadsereggel rendelkezünk, közepesen erős a GDP-nk, nem jelentős és különösebben nem is érdekes, ha az ember Brüsszelből, Washingtonból, Berlinből, Pekingből, vagy épp Moszkvából tekint rá.

Megdöbbentő nyitány ez a jobboldali zsúron, Orbán Viktor a gyengélkedő GDP mellett tulajdonképpen közölte, hogy Magyarország jelentéktelen a nemzetközi politika színpadán. Igaza van abban, hogy nagy hírnévre tettünk szert „hála” neki, ezzel minden bizonnyal más kormányfő nem dicsekedne.

Kapcsolódó: Mi a fene folyik itt? Infúzióra kell kötni a magyar gazdaságot

A miniszterelnök szerint ami különlegessé tesz minket, az a külföldieknek földönkívülien hangzó anyanyelvünk. Vendégeinek tanácsolta, hogy ne is próbálkozzanak vele, még a végén a kudarctól depresszióba esnek (sic!).

Felidézte, hogy nemrég hatalmas port kavart Brüsszelben a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett jobboldali konferencia, amelyhez a hatóságnak is volt pár szava. A jelek szerint a történtek szíven ütötték Orbán Viktort, a szuverenitás „élharcosa” ugyanis sérelmezte, hogy keresztbe akartak tenni a NATCON megszervezésének, amiért szélsőséges politikusok szónokoltak azon.

Kapcsolódó: Mi lesz ebből? Mégis folytatódhat Orbánék nagy port kavaró brüsszeli banzája

Szerinte a híresztelések ellenére Magyarországon jogállam van, a magyarok nem szeretik, ha beleszólnak a dolgaikba.

Beszédében szót ejtett a közelgő választásokról is. Mint mondta, ezeket meg kell nyerniük, és a voksolások egybeesnek a nagy világpolitikai és geopolitikai trendfordulókkal. Mellesleg kifejezte, hogy mennyire drukkol a Biblia-árusnak állt Donald Trumpnak, akinek rövidesen bíróság elé kell állnia.

Kapcsolódó: Megkettyent Donald Trump? Úgy tűnik, végleg elmentek otthonról Orbán haverjánál

5 lépést emlegetett

A kormányfő szerint a progresszívek 5 lépésben éneklik ki a sajtot a szánkból (!) – jelentsen ez akármit –, és 5 lépésben tennék az állami szerveket az elnyomás eszközévé. Különös mondat ez a mindent IS ellenőrzése alá vonó miniszterelnöktől.

Orbán úgy látja, a progresszívek átfogalmazzák, hogy mi a normális. Második lépésként a kifordított normalitást állami eszközökkel kezdik terjeszteni.

„Aki mást gondol, az problémás, azzal valami baj van. Aki ellentétes véleményen van, az vagy tudatlan, vagy őrült. Azt a képzetet kell kialakítani, hogy ha rájuk hallgatnánk, az valami végzetes katasztrófához vezetne”

– fogalmazott a módszerről.

A progresszívek harmadik lépéseként említette, hogy elterjesztik „rólad”, hogy mivel veszélyesek a nézeteid, biztonsági kockázatot jelentedsz.

Orbán Viktor itt bizonyára arra is gondolt, hogy a Vlagyimir Putyinnal való bazsalygása veszélyt jelent a közösségre. A miniszterelnök a háborús agresszorral való cimborálása mellett Kína felé is kacsingat, a távol-keleti ország rendőrei hamarosan megjelennek a magyar utcákon. Ezt is szóvá merte tenni neki az Európai Unió. Persze, ahogy említette, a magyarok ügyeibe senki sem szólhat bele. A jelek szerint tehát csak ő dönthet arról, hogy kiket engedünk be az országba, legyen az a hatóság embere, környezetszennyező gyárak építéséhez, üzemeltetéséhez érkező vendégmunkás.

Kapcsolódó: Ebből még hatalmas cirkusz lesz: Megüthetjük a bokánkat a kormány hajmeresztő húzása miatt

Orbán Viktor szerint a progresszívek negyedik lépésként „rád úszítják” (sic!) a liberális sajtót. Ekkor jönnek a bíróságokat és állami szerveket feljelentéssel fenyegető civilek hada a miniszterelnök szerint. Elmondható tehát, hogy a miniszterelnököt nagyon zavarja, ha működik a demokrácia.

Ötödik lépésként az állami szervek akcióját nevezte meg. Annyi beadvány és feljelentés érkezik hozzájuk, hogy azoknak kötelességük vizsgálatot indítani – fogalmazott cinikusan a kormányfő, aki szerint az állami szervek így válnak a progresszívek magánintézményeivé.

Orbán Viktornak a jelek szerint nem tetszik, hogy stiklijei miatt az EU a fél szemét mindig rajta tartja. Nem mintha ez akkora örömöt okozna a közösségnek, annak politikusai ugyanis már jelezték, hogy tele van a hócipőjük a magyar miniszterelnök magánakcióival, szívesen megmutatná neki a kifelé vezető ajtót.

Kapcsolódó: Betelt a pohár az EU-ban: Ami most vár Orbánékra, abból nem kecmeregnek ki egyhamar

Érdemes lenne végre meghallgatnia a választópolgárokat

A kormányfő szerint ezen az 5 lépésen megy át Magyarország Brüsszelben, a konzervatívok a progresszív liberális fővárosokban. Orbán Viktor bízik benne, hogy ennek rövidesen véget vethetnek. Úgy tűnik, a miniszterelnök sikerre számít, ám érdemes lenne jobban górcső alá vennie a számokat, azok ugyanis árulkodnak arról, hogy mi jár a választópolgárok fejében. Ezek alapján nem éppen a miniszterelnöknek áll a zászló.

Kapcsolódó: Friss felmérés bizonyítja: Évek óta nem látott mértékű zuhanásba kezdett a Fidesz

(Orbán Viktor/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek