Súlyos pénzeket tapsoltak el Rogán Antalék körei a „családbarát” Fidesz-propagandára

Újra előkerült Novák Katalin és Balog Zoltán is.

Balásy Gyula cégei milliárdos tételben kaptak a „családbarátságot” hirdetni hivatott megbízásokat a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin tárcájától – hívta fel a figyelmet az rtl.hu. A NER-kedvenc vállalkozó megbízásokat zsebelhetett be többek között az úgynevezett „Családbarát Központtól„, de a Gulyás Gergely által vezetett Miniszterelnökségtől is.

Hiába indítottak nyomozást, taroltak Rogán emberének cégei

Azt írták, az idei évben akár bruttó

3 milliárd forint is elmehet a „családbarátság” reklámozására,

valamint az ezzel kapcsolatos programokra. Megjegyezték azt is, hogy éppen az a Balásy Gyula kaszál ezzel óriásit, akinek cégei ellen nyomozást rendeltek el, miközben az elköltött pénznek nincsen semmi nyoma a demográfiai adatok alapján (!).

Kapcsolódó: Borul a bili: Kiderült, mennyit tapsolt el Rogán Antal propagandagépezete

A megbízást „természetesen” idén is a Fideszhez köthető Balásy Gyula cégei, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. nyerték el, a szerződést tavaly decemberben írták alá. Ennek okán a portál megvizsgálta, hogy a „családbarátság” miatt kötött megbízásokból pontosan mennyi jutott eddig Balásyéknak.

A megbízásokat a Rogán Antal minisztériuma alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal szerezte be. 16 családbarát megbízásból 14-et kizárólag Balásy cégei vittek el. Balásy Gyula cégei 2017 májusa és 2023 december vége között

nettó 11 milliárd 980,4 millió (bruttó 15 milliárd 215 millió) forintnyi megbízást kaptak minisztériumoktól

családbarát kampányokra és az állami Családbarát Magyarország Központ Kft.-től bizonyos megbízásokra, ha az opciós keretek is beleszámítjuk – ismertették.

Újból előkerült Balog Zoltán és Novák Katalin

Mint írták, az összesítésben nincsen benne a dedikáltan nem a családbarátságot, hanem a népesedés kérdéseit feszegető Budapesti Demográfiai Fórum megrendezésére tavaly kötött nettó 3 milliárd 837,9 millió forintos keretszerződés, amely ugyancsak Balásy cégeinél landolt a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. beszerzésén.

Kiderült, a legnagyobb tételeket a „családüggyel foglalkozó” tárcák komplex kommunikációs és rendezvényszervezési beszerzései teszik ki. Emlékeztettek, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság 2014 és 2020 között még az Emberi Erőforrások Minisztériumának keretein belül működött. A tárcát

2018-ig Balog Zoltán, az államtitkárságot pedig Novák Katalin irányította,

aki köztársasági elnökként éppen a kegyelmi botrány miatt kényszerült lemondásra.

Orbán Viktor kormányfő még 2020-ban nevezte ki Novák Katalint családokért felelős tárca nélküli miniszternek, a 2022-es kormányalakítás után pedig a családügyi államtitkárság az újonnan létrejött, Csák János vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium alá került, ők kötöttek szerződést tavaly év végén is Balásy Gyula cégeivel is.

EU-s pénzeket is költöttek, pedig meg akarták állítani Brüsszelt

Jelezték, az állami, kommunikációs megbízásokat többnyire nem uniós pénzből bonyolítják le, azonban az állami cégen keresztül

EU-s pénzekből finanszírozott munka is érkezett,

annak ellenére, hogy éppen Balásy cégei készítették például az „Állítsuk meg Brüsszelt!” elnevezésű propagandakampányt is.

Kiemelték, hogy „A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése” című projekt az Európai Unió társfinanszírozásában jött létre. A kedvezményezett konzorcium részéről pedig a Családbarát Magyarország Nonprofit Kft.-nél jutott munkához Balásy két cége is. 2022-ben pedig – hívták fel a figyelmet –

kapcsolati er*szak, valamint munkaerőpiaci témában kutatási feladatokat láttak el a számukra.

A portál részletesen összegyűjtötte a 2017-2023 közötti „családbarát” megbízásokat:

Kapcsolódó:

Hivatalos: Csúnyán ráfázhat a NER-kedvenc vállalkozó, nyomozás indult Rogán Antalék médiacégei ellen

Hatalmas meglepetés: Kiderült, hová vándoroltak a magyarok százmilliárdjai az elmúlt években

Árnyékkormány: Saját magukat buktatták le Orbánék, ennek a nyugdíjasok isszák meg a levét (+videó)

Valódi Hírek