Baj van? Nagyon furcsa dolgokat mondott Novák Katalin a családpárti összecsődülésük után

Úgy érzi, megtalálta a biztonság zálogát.

„A békének nincs alternatívája”

– fogalmazott Novák Katalin kedden New Yorkban az ENSZ közgyűlésén.

Az államfő megosztotta: békét és abból fakadó biztonságot akarnak, de ehhez szükséges, hogy az egyik fél elérkezettnek lássa az időt a tárgyalásokra.

A politikus Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszéde után körülbelül 15 perccel úgy szólalt fel:

„Nem dönthetünk az ukránok helyett arról, hogy mennyi áldozatot készek vállalni, de kötelességünk képviselni saját nemzetünk béke iránti vágyát.”

Hozzátette, hogy Oroszország Ukrajna elleni agressziója hatalmas szenvedést és pusztítást okozott Európában, így elítélik az ország megtámadását, a nemzetközi jog megsértését.

Mint mondta, a háború okozta szenvedés elsősorban a családokat érinti – Novák többször is ellátogatott Kijevbe, láthatta, mit élnek át a helyiek, ha megtörik a béke.

Emellett a demográfia kihívásokról is szót ejtett, továbbá emlékeztetett, hogy nemrég megrendezték az ötödik Budapesti Demográfiai Csúcsot, amelyet a családpárti erők legnagyobb nemzetközi fórumaként is hirdettek.

Az eseményen mellesleg Orbán Viktor arról beszélt, hogy még nem sikerült visszafordítaniuk a népességfogyást. Pedig a rendezvény programját ismertető honlapon az is szerepelt, hogy a kormány családközpontú megközelítése valós eredményeket hozott, nőtt a gyermekvállalási kedv.

Ugyanakkor a KSH adatai szerint májusban például

7,9 százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban,

ráadásul a házasságkötések száma sem volt kecsegtető.

Novák Katalin New Yorkban a úgy fogalmazott: ha nincs gyermek, nincs jövő,

„mi értelme van vigyáznunk a Földre, ha nincsenek gyerekeink, unokáink, akiknek továbbadhatjuk”?

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Magyarország megvédi a szülők szabadságát, kiáll amellett, hogy a gyermeknevelés joga nem az államé, nem az NGO-ké (civil szervezeteké – a szerk.) és nem a médiáé. Novák Katalinék szerint a biztonság záloga az erős, egységes és egészséges család.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek