Nyilvánosság elé lépett a súlyos betegséggel küzdő III. Károly (+videó)

III. Károly király üdvözölte a kápolnánál összegyűlt tömeget.

Daganatos betegségének diagnózisa óta először jelent meg III. Károly király a nyilvánosság előtt. Az anglikán egyház legfőbb világi vezetője és felesége, Kamilla vasárnap részt vett a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában tartott húsvéti istentiszteleten.

Az egyórás ünnepi szertartás után a királyi házaspár személyesen köszöntötte az üdvözlésükre összegyűlt tömeget, és sok emberrel hosszasabban elbeszélgettek.

A Buckingham-palota – a királyi család londoni hivatala – február elején jelentette be, hogy a 75 éves uralkodó orvosai daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, és III. Károly kezelése megkezdődött.

Kapcsolódó: Épp csak kiderült III. Károly súlyos betegsége, Harry herceg máris repülőre szállt

A király ellátja hivatalos államfői teendőit, megkapja a kormányzati iratokat és rendszeres heti audiencián fogadja Rishi Sunak miniszterelnököt is.

Hivatalos programokon azonban a diagnózis csaknem két hónappal ezelőtti bejelentése óta nem vett részt, és a vasárnapi windsori húsvéti szertartás volt az első alkalom, hogy megjelent a nyilvánosság előtt.

III. Károly tanácsot kért

Az információk szerint az uralkodó egy régi barátjától, a Vatopedi Szent és Nagy Kolostor szerzetesétől, Efraim atyától kért spirituális segítséget, miután diagnosztizálták nála a súlyos betegséget.

Az atya elmondása szerint jó viszonyt ápol az uralkodóval, aki nyitott a szellemi világra, spirituális életmódot folytat.

Efraim anya szerint III. Károly átvészeli a betegség okozta nehézségeket, az ima, a meditáció és az ősi rituálék pedig erőt adnak neki ahhoz, hogy harcoljon a rákkal.

Vilmos herceg nem volt ott a húsvéti istentiszteleten

Nem volt jelen a kápolnában Vilmos trónörökös – az uralkodó fia – és felesége, Katalin walesi hercegné.

Katalin tíz napja bejelentette, hogy nála is daganatos betegséget diagnosztizáltak, és jelenleg ő is kezelésben részesül.

A 42 éves hercegné januárban hasüregi műtéten esett át, és az első orvosi szakvélemény szerint a beavatkozást nem rákos elváltozás tette szükségessé.

Az operáció a hivatalos tájékoztatás szerint jól sikerült, ám az utána elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy mégis daganatos megbetegedésről van szó.

Kapcsolódó: Újabb hírek érkeztek a súlyos betegséggel küzdő Katalin hercegné állapotáról

A Kensington-palota – Vilmos és Katalin londoni hivatala – sem a műtét okáról, sem a hercegné betegségének pontos jellegéről nem közölt részleteket, és az sem ismeretes, hogy III. Károlynak milyen daganatos betegsége van.

A walesi hercegné karácsony óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt. Állapotáról a brit sajtóban és a közösségi médiafelületeken számtalan találgatás keringett egészen addig, amíg Katalin személyesen be nem jelentette, hogy daganatos megbetegedéssel kezelik.

Az udvar illetékeseinek tájékoztatása szerint a közeljövőben nem várható a hercegné visszatérése közéleti feladatainak ellátásához.

Az uralkodó üdvözölte a tömeget

III. Károly kézfogással üdvözölte a Szent György-kápolnánál összegyűlt embereket, miután kiderült a betegsége. Erről videó is készül, amely alább látható:

(MTI/CityNews/YouTube/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Megszólalt a szakértő: Kiderült, miért hagyta ki megrázó videójából a férjét Katalin hercegné

Pánik tört ki Károly király rezidenciáján: Robbanás volt a Buckingham-palotánál (+videó)

Valódi Hírek