Megszólalt a szakértő: Kiderült, miért hagyta ki megrázó videójából a férjét Katalin hercegné

Egyedül akarta tudatni a világgal a szomorú hírt.

A házaspár kapcsolata a nehéz időkben is nagyon szoros – állítja a People magazin.

Rákbeteg lett Katalin hercegné

Megírtuk, hogy a királyi udvar péntek esti közleménye szerint a brit trónörökös, Vilmos herceg feleségénél januári műtétje után rákos sejteket találtak a szervezetében. Katalin hercegné megelőző kemoterápiás kezelést kap.

Katalin az X közösségi oldalon videóban számolt be a diagnózisról múlt hét pénteken.

A videón egyedül beszélt, így többekben felmerült, hol volt a férje, Vilmos herceg.

A People magazin a saját forrásaira hivatkozva címlapján írt arról, hogy a walesi hercegné szándékosan szerepelt egyedül a felvételen.

Katalin egyedül kívánta elmondani a saját egészségével kapcsolatos gondjait a világnak. Miközben – a lap értesülései szerint – Vilmos teljes vállszélességgel felesége mögött áll a januári műtét óta is. Döntése mögött pusztán annyi állt, hogy

saját küzdelméről ő akart hírt adni.

A trónörökös egyébként minden erejével arra összpontosít, hogy nyugalmat biztosítson a hercegnének. Három gyermeküket is támogatja a nehéz időben.

„Természetesen ez hatalmas sokként ért minket. Vilmos és én minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy a fiatal családunk érdekében privát módon dolgozzuk fel és kezeljük ezt a helyzetet. Időbe telt, amíg felgyógyultam ebből a nagy műtétből és megkezdődhetett a kezelésem”

– fogalmazott a walesi hercegné korábban a videóban.

A hercegné sorra kapja az együttérző üzeneteket

A bejelentés óta Károly király kifejezte büszkeségét, amiért menye a nyilvánosság elé állt betegségével. Katalinnak Harry herceg és Meghan Markle is jobbulást kívántak, illetve a hercegné testvére, James Middleton, valamint a brit miniszterelnök is megszólalt az ügyben. Rishi Sunak miniszterelnök közölte, rendkívüli bátorságról tett tanúbizonyságot a hercegné a megszólalásával, és gyors felépülést kívánt neki.

Károly és Katalin a nyári hivatalos programjaikat a kezeléseiktől függően alakítják majd.

Kapcsolódó:

Valódi Hírek