Megrázó hírek érkeztek Katalin hercegné állapotáról: Videóban vallott betegségéről Vilmos herceg felesége

Bíznak Katalin hercegné felépülésében.

A királyi udvar péntek esti közleménye szerint a brit trónörökös, Vilmos herceg feleségénél januári műtétje után rákos sejteket találtak. Most megelőző kemoterápiás kezelést kap – írta a BBC.

Ő maga az X közösségi oldalon videóban számolt be a diagnózisról.

A hercegné elmondta, sokként érte családját a hír, jelenleg a kemoterápia kezdeti fázisában van. Február elején Katalin hercegné apósánál, III. Károly brit királynál is rákot diagnosztizáltak. Az asszony az év elején hónapokig kerülte a nyilvánosságot. Januárban hasi műtéten esett át, azóta nem vállalt közéleti szereplést.

Betegségének további részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a Kensington-palota szerint biztosak abban, hogy a hercegné teljesen felépül. Katalin nyilatkozatában elmondta, amikor januárban megműtötték a hasát, még nem lehetett tudni, hogy rákos megbetegedésről van szó.

„A műtét utáni vizsgálatok azonban rákot mutattak ki.

Orvosi csapatom ezért azt tanácsolta, hogy vegyek részt egy megelőző kemoterápiás kúrán, és most a kezelés kezdeti szakaszában vagyok”

– mondta.

Rishi Sunak miniszterelnök közölte, Katalin hercegné rendkívüli bátorságról tett tanúbizonyságot, és gyors felépülést kívánt neki.

(bbc.com / telex.hu nyomán)

Valódi Hírek