Nagyon durva levelet hozott nyilvánosságra az újabb ped0filbotrányról Szabó Tímea: Most van bajban Böjte Csaba

A Böjte Csaba nevéhez fűződő gyermekotthon egykori lakójának sorait idézte fel Szabó Tímea.

Egy 2022-ben íródott, Novák Katalinnak címzett levelet olvasott fel a képviselőknek Szabó Tímea, a Párbeszéd–Zöldek politikusa hétfőn a parlamentben. Szerzője, Máthé-Bogár Mónika a Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítvány Szent József Gyermekotthonban élt három évig, és végső elkeseredésében írt a volt köztársasági elnöknek.

Mint részletezte, Böjte megkeresztelte őt 14 éves korában, a keresztszülője a házvezető lett. Ő a levélben leírtak szerint később megzsarolta a levelet író hölgyet: utóbbit cigarettázáson kapta, majd azt mondta neki, hogy

vagy lefekszik vele, vagy visszaviszi őt a gyermekvédelembe.

A levél további részében az áldozat írt a vele történt borzalmakról. Az ügy végül kiderült, Böjte Csabát is értesítették a történtekről, ám a házvezető minden erejével hazugságra akarta rávenni a gyermekotthon volt lakóját, saját keresztlányát. Utóbbi a félelemtől vezérelve tagadta a történteket.

Az orvosi vizsgálatok azonban rávilágítottak az erőszakra, az áldozat saját bevallása szerint meggyónta a történteket Böjtének, aki dühös lett, amiért a fiatal lány miatt kellett kidobnia a barátját.

„Csaba testvér szavai után annyira összetörtem, hogy többször öngyilk0sságot akartam elkövetni”

– idézte Szabó a levelet író hölgy szavait, aki arról is szót ejtett, hogy Böjte eltussolta az ügyet. Az írás szerzője arra kérte Novákot, hogy vegye elő Böjte Csabát, és derüljön ki:

hány és hány megfélemlített áldozat van még rajta kívül?

Szabó Tímea az Országgyűlés előtt azt is felidézte, hogy a Böjte Csaba nevéhez köthető gyermekotthonok szörnyűségeiről már több tényfeltáró cikk is született.

Máthé-Bogár Mónika vádjait mellesleg a mai napig tagadja Böjte, aki állami kitüntetésben részesült úgy, hogy az említett hölgyet megfenyegette.

„A Fideszben és a kormányban ma is szisztematikus ped0filmosdatás történik. Szégyelljék magukat!”

– mondta Szabó Tímea, hozzátéve, hogy a gyermekeket bántalmazókat, az elkövetőket mosdatóknak, és az azokat kitüntetőknek

nincs helye az ország vezetésében.

Rétvári Bence válaszolt

Az államtitkár úgy fogalmazott: a ped0fíliát, a gyermekekkel szembeni erőszakot mindenhol, minden körülmények között elítélik. Állítása szerint most azt az embert támadják, aki az életét olyan otthonok létrehozására tette fel, ahol szeretetben nőhetnek fel az odakerülők.

Kapcsolódó: Hatalmas botrány: A pedofíliáról kérdezték Orbán kedvenc szerzetesét – a válasza sokatmondó

(ParlamentMax/YouTube)

Kapcsolódó:

Váratlan fordulat: A rendőrség botrányos részleteket árult el a ped0filsegítő Kónya Endre elleni nyomozásról

Valódi Hírek