Hatalmas botrány: A pedofíliáról kérdezték Orbán kedvenc szerzetesét – a válasza sokatmondó

Ez a téma verte le nála a lécet.

Egy pedofíliáról szóló kérdésnél megszakította a Népszavának adott interjút, levette a mikrofont és elsétált Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nevű gyermekmentő szervezet alapítója.

A szélsőjobbos terrorista Budaházy Györgyért gyerekekkel imádkozó szerzetes azután sem esett ki kormány a kegyeiből, hogy kiderült, az árva gyerekkel foglakozó nevelői hálózatában sze*uális visszaélések történtek, amelyek miatt egy nevelőjét évtizedes börtönbüntetésre ítéltek. A kormánypropaganda teljes mellszélességgel kiállt mellette, ő maga pedig augusztus 20-án mindezek ellenére megkapta a Magyar Becsületrendet.

Amikor a témáról kérdezte a lap újságírója, azzal mentegetőzött, hogy ez szerinte nem rendszerszintű probléma, hisz ezer alkalmazottból csak egynél fordult elő. Amikor viszont azt a kérdést kapta, hogy mit gondol általában a katolikus egyházi pedofilügyek számáról, azzal vágott vissza: hogy úgy gondolja, hogy ezt az egyház nyakába varrni aljas dolog.

Statisztikai alapon sokkal több tanár, orvos, taxisofőr követ el ilyen visszaélést, mint pap

– így próbálta elkenni a felelősséget, majd jelezte, hogy nem kíván a témáról beszélni. Az újságíró felvetésére, hogy miért tabusítaná a pedofília ügyét, néhány háborgó megjegyzés kíséretében megszakította az interjút, amelyet a Népszava ennek ellenére nyilvánosságra hozott:

https://files.nepszava.hu/files/public/media/mp4/2023/231008.bojtecsaba.mp4

Valódi Hírek