Heves rángatózásba kezdett Orbán vekkere: Órák kérdése, és miszlikre szedik őt a parlamentben

Orbán Viktor égetően fontos kérdéseket kaphat.

Háromnapos ülést tartanak a héten a parlamentben, a képviselők már hétfőn megkezdik a munkát.

A parlamenti honlap szerint délután 1 órakor kezdenek, a határozathozatalok azonban legkorábban délután fél 3 után várhatók.

Az Országgyűlés mindenek előtt megemlékezik Orosz István nemrég elhunyt volt országgyűlési képviselőről, majd napirend előtti felszólalások hangzanak el.

Megérkezik Varga Judit utódja

Hétfőn Farkas Örs eskütétele is elhangzik. A politikus Varga Judit exminiszter parlamenti mandátumát veszi át március 18-ával.

Mint írtuk, Sulyok Tamás március 13-i hatállyal Orbán Viktor javaslatára felmentette Kovács Józsefet és Papp Károlyt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárait e megbízatásuk alól. Mindketten a miniszterelnök frissen megalakult stratégiai tanácsadó testületének tagjai lettek.

Már korábban is felröppent a hír, hogy Farkas Örs helyettes államtitkár előléptetésben részesül a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő területen. Itt a frissen menesztett Papp Károly tevékenykedett államtitkárként.

Farkas Örs az információk szerint dolgozott már a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nél is, az MFB (Magyar Fejlesztési Bank – a szerk.) Ingatlanfejlesztő Zrt-nél ingatlanhasznosítási igazgatóként tevékenykedett, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központnál pedig vagyongazdálkodási igazgatóként látta el feladatait.

2020-ban került a Miniszterelnöki Kabinetirodához, ahol miniszteri biztosként kezdett dolgozni. Ezt követően, 2022-től a helyettes államtitkári pozíciót töltötte be Rogán Antaléknál, a jelek szerint most azonban tovább lépett a ranglétrán.

Kulcsfontosságú kérdéseket kaphat Orbán Viktor

Hétfőn sor kerül az azonnali kérdések és válaszok órájára, ahol

a képviselők egy sor kulcsfontosságú kérdést szegezhetnek Orbán Viktornak

és embereinek.

Vasárnap robbant a hír, hogy Orbán Viktor kormánya be akarja magát vásárolni a Sparba az oligarchái által, azonban a kormányzat hevesen tagadja a felmerült hírt. Várható, hogy az azonnali kérdések órájában a Spar-vezér által kirobbantott botrány kapcsán is kérdésekkel sorozhatja meg az ellenzék a kormányfőt.

Továbbá a nap folyamán interpellációk (képviselői beadványok – a szerk.) hangoznak majd el, többek között a ped0filbotrányhoz, a gyógyszertárakhoz, a pedagógusok bérfejlesztéséhez, valamint a gyermekvédelmi rendszerhez kapcsolódóan.

Valódi Hírek