Fotókkal: Orbán Viktor rendkívüli tárgyalásokat folytatott Amerikában Donald Trumppal

Koncertre mentek a tárgyalás után.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Donald Trump korábbi amerikai elnökkel, republikánus elnökjelölttel tárgyalt Mar-a-Lagóban, Trump floridai rezidenciáján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke.

Megérkeztek Orbánék

Az Orbán Viktor vezette magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a helyszínre, ahol egy órán keresztül tárgyaltak Donald Trumppal és munkatársaival.

A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program – tájékoztatott a sajtófőnök.

A kormányfő posztolt is az eseményről

„Találkozó Donald Trump elnökkel. Make America great again, Mr. President! 🇭🇺🇺🇸”

– posztolta a találkozóról közösségi oldalán Orbán, aki egy fotót is mellékelt bejegyzéséhez, amelyen a „BÉKETEREMTŐK” felirat olvasható.

Orbán még egy videót is posztolt a találkozóról, amelyben rekedt hangon rögzíti, hogy „Magyarországnak béke kell! A béke neve: Donald Trump”.

A miniszterelnököt a találkozóra a delegáció részeként elkísérte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója is jelen volt a tanácskozáson.

A CNN azt írta, a zárt körű rendezvényen számos vendég jelen volt, és még egy tribute zenekar is játszott, a két vezető találkozójáról úgy tudni, konkrét napirend nélkül zajlott le, oldott, „jó hangulatban”.

Fotók:

(Orbán Viktor/Facebook / MTI)

Valódi Hírek