Szijjártó Péter megdöbbentő dolgot kotyogott el az oroszoknak Orbán és Zelenszkij tervezett találkozójáról

Szijjártó Péter elárulta, hogy készülnek-e az eseményre.

Szijjártó Péter szerint Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozójára egyhamar nem kerül sor. A külgazdasági és külügyminiszter az orosz RIA Novosztyinak (!) árulta el, hogy az esemény megszervezéséhez a feltételek jelenleg nem megfelelőek.

Mint ismert, a két ország között feszült a viszony legfőképpen azért, mert a magyar miniszterelnök oda-vissza van Vlagyimir Putyinért. A kormányfő makacssága miatt februárban ismét EU-s csúcstalálkozót kellett összehívni Brüsszelben, ahol Orbán Viktor végre áldását adta az Ukrajnának szánt uniós pénzügyi támogatásra.

Szijjártó Péter január végén Ungvárra utazott, ahol Dmitro Kulebával, ukrán kollégájával tárgyalt.

„Már van egy megállapodás arról, hogy annyi órát szánnak rá, amennyi szükséges ahhoz, hogy minden kérdést megvitassanak és megegyezzenek abban, hogy mikor, hol – és milyen lehetséges megállapodásokkal – kerülhet sor” (a találkozóra – a szerk.)

– fogalmazott korábban Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij tervezett találkozójáról. A jelek szerint azonban az eseményre nem fog sor kerülni a közeljövőben – legalábbis Szijjártó ezt mondta az orosz állami hírügynökségnek.

A tárcavezető mellesleg egy atomenergetikai fórum miatt utazott Oroszországba. Szijjártó egyedül érkezett Putyinékhoz, sőt, azt is elmondta a RIA Novosztyinak, hogy

a magyar miniszterelnök oroszországi látogatása sincs egyelőre napirenden.

(Sky News/Nyugati Fény)

Valódi Hírek