Mi folyik itt? Bűnösnek találta a bíróság Schobert Norbit egy megdöbbentő ügyben

Schobert Norbi az utóbbi időben több rossz hírt is kapott.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon bűnösnek mondták ki Schobert Norbertet szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt – tudta meg a Promotions a csütörtöki ítélethozatalt követően.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal még 2013-ben kezdett nyomozni, mivel a fitneszguru évekig nem fizetett jogdíjat a DVD-re vett edzésein felhasznált zenékért.

2015-ben körülbelül 33-35 millió forintot fizetett az elmaradt kötelezettségei miatt, majd 2019-ben újabb 15 milliót csengetett ki, hogy ezzel is enyhítse az érintett kiadóknak okozott vagyoni hátrányt – emlékeztetett a portál.

Schobert azonban nem ismerte el bűnösségét két szerző dalaival kapcsolatban, így az ügy a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz került. A fitneszguru időközben lemondott a tárgyaláson való részvétel jogáról. Feleségét, Rubint Rékát azonban beidézte a bíróság.

A napokban hozott ítélet ellen Schobert Norbi ügyvédjei fellebbeztek, az ügy másodfokon folytatódik.

„Mi mindig is készen álltunk egy peren kívüli egyezségre, és felajánlottunk már egy kedvezményesebb összeget, felajánlottunk részletfizetést, de mindig falakba vagy időhúzásba ütköztünk; és csak támadást kaptunk cserébe.

Feljelentettek zsarolásért, bepereltek 500 millióra, de sehol nem jártak sikerrel.

Nem nagyon értjük, hogy egy beismerő vallomás, egy ügyészi megrovás, és most egy

elsőfokú elmarasztaló ítélet után Norbi még miben reménykedik?

De persze értjük a túloldalt és az ő álláspontját, de egy felelős, törvénytisztelő ember, üzletember nem így viselkedik”

– nyilatkozta a portálnak Papp Róbert, azaz Roberto Winny, az egyik érintett dalszerző.

Schobertre rá jár a rúd

Ahogy februárban írtuk, bezárja a kapuit Schobert Norbi Update-hálózatának budaörsi Tescóban található boltja. Az üzlet a közösségi oldalán részletezte, hogy 11 év után nemcsak a helyiség, hanem

a webshop is lehúzza a rolót.

A fitneszguru zűrös cégügyeiről már több ízben beszámoltunk. Márciusban derült ki, hogy végrehajtást rendeltek el a Norbi Update Lowcarb Zrt. ellen. Áprilisban arról érkezett hír, hogy már nem Schobert vezeti a céghálózatot.

A híresség teljesen összeomlott a történtek után, és májusban bejelentette visszavonulását, majd később meggondolta magát.

Kapcsolódó:

Videóval: Összehasonlították Norbi diétás termékeit a Tesco zsemléivel – az eredmény több mint kínos

Valódi Hírek