Dráma Schobert Norbinál: „Eddig bírtam. Visszavonulok!”

Nincs tovább.

Schobert Norbi 40 millió forintos büntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól. Az indoklás szerint a fitneszguru cége megtévesztette a fogyasztókat az általa árult termékekben található összetevőkről – adtuk hírül szombaton.

A blikk.hu megkérdezte Schobertet, mit szól a vizsgálat eredményéhez. A fitneszgurut nagyon meggyötörte a GVH döntése; olyannyira, hogy az interjúban azt is kijelentette: a teljes élete munkássága kárba veszett.

Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most

padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni.

Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem

– jelentette ki a portálnak meggyötörten, elcsukló hanggal.

Norbi gyanúja szerint azért indult ellene vizsgálat, mert egy rosszakarója saját idejét nem kímélve több száz, a Norbi Update oldalára feltöltött videót kielemzett. Úgy sejti, példát akartak statuálni vele a büntetéssel.

Azt állította, ő volt Magyarországon és a régióban is az első, aki egészséges termékeket kezdett forgalmazni, és aki a fogyasztókat tudatos táplálkozásra sarkallta.

Az interjúban nehezményezte, hogy a gyógyszerreklámokkal folyamatosan találkozhatnak a fogyasztók, miközben a táplálékkiegészítők élettani hatásairól manapság már – jegyezte meg – nem lehet semmilyen pozitív kijelentést megfogalmazni. Ezt a „gyógyszerlobbinak” tulajdonítja.

Bár az interjú kezdetén bejelentette a visszavonulását, a végén már sokkal puhábban fogalmazott:

A hogyanról még nem döntöttem, de az biztos, hogy ezután valami másra fogok fókuszálni és a kommunikációmon is változtatni fogok

– jelentette ki Schobert Norbi.

Valódi Hírek