Aggasztó hírek érkeztek Ferenc pápáról – nagyon rossz állapotban van az egyházfő

Ferenc pápa hónapok óta gyengélkedik. Mi történik pontosan vele?

Ferenc pápa a múlt héten kórházba került. A Szentatya egészségügyi állapotáról rendre tájékoztatja a Vatikán a nyilvánosságot.

A pápát egy fehér színű Fiat 500-as járművel szállították Róma egyik központi kórházába,

amely a Tevere folyón levő szigeten található.

Az egyházfő részt vett a szerda reggeli általános audiencián, amelyen egyik munkatársa olvasta fel beszédét. Az audienciát követően szállították a Vatikánból a kórházba. A pápa az eseményen még utalást is tett egészségi állapotára.

„Még mindig náthás vagyok”

– fogalmazott.

A Szentatya lemondta a múlt szombati és hétfői találkozóit, vasárnap azonban láthatták a hívők egy, a Szent Péter térre néző ablakból. Az egyházfőnek még fiatalkorában eltávolították a tüdeje egy részét légúti fertőzés miatt.

Ferenc pápa állapotáról az utóbbi hónapokban aggasztó hírek érkeztek. Novemberben szintén nátha miatt kellett elnapolnia a programjait. Ugyanakkor ősszel arról is nyilatkozott, hogy műtétei ellenére mindent ehet, és a térdfájása is csökkent.

A pápa tavaly nyáron, júniusban szorult belgyógyászati műtétre, hasi sérv miatt operálták meg.

November végén arról érkezett hír, hogy Őszentsége vélhetően tüdőgyulladással küzd, így egyik munkatársa olvasta fel a hívőknek a vasárnapi üzenetet. Pár nappal később a Vatikánhoz közeli Gemelli klinikára szállították, ahol kizárták a tüdőgyulladás lehetőségét.

Az egyházfő további vizsgálatokon esett át, programjait tovább kellett halasztani.

Ferenc pápa egy decemberi interjújában arról beszélt, hogy

egészségügyi problémái ellenére sohasem gondolt lemondásra,

Isten akaratára bízza távozását.

(apnews.com/Nyugati Fény)

Valódi Hírek