Rossz hírek érkeztek a Vatikánból: Nincs jól Ferenc pápa

Tüdőgyulladással kezelik.

Influenzaszerű tünetei miatt Ferenc pápa szombaton lemondta a programjait, majd szűrővizsgálaton volt a Vatikántól nem messzi Gemelli klinikán, ahol kizárták a tüdőgyulladás lehetőségét. Az utóbbi napokban

intravénás antibiotikumos kezelést kapott,

miközben több tervezett programját is törölték. Lemondta részvételét az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) is, amelyre most pénteken utazott volna el Dubajba.

Az egyházfő megszokott vasárnapi üzenetét az élő közvetítésben ezúttal kivételesen a pápa lakhelyeként ismert Szent Márta-házból sugározták; Ferenc pápa mellett Paolo Braida, a szentszéki államtitkárság egyik titkára, a pápai beszédek szövegírója foglalt helyet, és ő olvasta fel Ferenc pápa szavait.

Az MTI most arról tudósított, hogy a pápa ma már részt vett a szerdai általános audiencián, de azt mondta, hogy még nincs jól, és

ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét.

A katolikus egyházfő a Szent Péter tér helyett a vatikáni VI. Pál teremben tartotta az audienciát. A pápa kerekesszék nélkül, botra támaszkodva lépett be a terembe. Azt mondta: nem ő olvassa fel az audienciára szánt beszédet, mivel „még nincs jól az influenza miatt”. A beszédet Filippo Ciampanelli, a szentszéki államtitkárság munkatársa olvasta fel.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek