Fotókkal: Ennyire aggódik Szijjártó Péter? Kétségbeesett lépésre szánta magát a fenyegetés után

Hatalmas tétje van a találkozónak.

Mint írtuk, hétfőn találkozik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával Ungváron. A két politikus Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij tervezett találkozójának részleteit vitatja meg az eddigi értesülések szerint.

Szijjártó a délelőtti órákban több fotót is megosztott az indulásról a közösségi oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter a jelek szerint

helikopterrel érkezett Kárpátaljára.

A politikus mellesleg életveszélyes fenyegetést is kapott, vasárnap azonban közölte, hogy mégis elutazik Kárpátaljára, mert Kelemen atya írt sms-t, hogy a győri bencés rendház összes szerzetese imádkozik értem, úgyhogy tutira nem lesz semmi gond”.

A találkozónak nem kis tétje van: Orbán Viktor decemberben megvétózta az Ukrajnának szánt EU-s pénzügyi támogatást és félő, hogy a közelgő februári uniós csúcson is hasonló mutatványra készül. Ezzel összefüggésben felmerült Magyarország szavazati jogának elvétele, továbbá a friss értesülések szerint a magyar kormányfő vétója esetén a brüsszeli pénzcsapokat akár ismét teljesen elzárhatják.

Valódi Hírek