Dagad a botrány: Megdöbbentő dolog derült ki az elítélt, majd kegyelmet kapott K. Endréről

K. Endre tudott a bicskei gyermekotthon volt intézményvezetőjének botrányos viselkedéséről.

Mint ismert, Novák Katalin mellett többen is belebuktak abba, hogy K. Endre kegyelmet kapott. A férfi a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként dolgozott, tudott a volt intézményvezető botrányos viselkedéséről, a rá bízott gyermekek molesztálásáról.

K. Endrét a szabadulása után, tavaly év végén

a bicskei református gyülekezet presbiterévé választották

– írta csütörtökön a 444.hu két, egymástól független forrás beszámolója alapján. Hozzátették, hogy a férfi a napokban lemondott a tisztségről.

A református egyházközségek mellesleg hat évre választják meg a döntéshozó testületet, a presbitériumot. A Bicskei Református Egyházközség a 2017-es választási eredményt a Facebook-oldalán is közzétette. A legutóbbi választásról azonban már nem posztoltak.

K. Endre nyilatkozott

A férfi pár hete egy interjújában többek között arról beszélt, hogy sajnálja, amiért Novák Katalinnak és Varga Juditnak a személyét érintő kegyelmi döntés miatt kellett lemondania. Hozzáfűzte, a történtek miatt elgondolkodott azon, hogy visszaköltözik Erdélybe.

Az interjút követően pár nappal K. Endre még posztolt a Facebookra, majd rövidesen köddé vált a közösségi oldalról.

Kapcsolódó: Ismét megszólalt az elítélt K. Endre a ped0filbotrányról

Hogyan derült fény a kegyelemre?

Ahogy Magyar Péter egyik Facebook-bejegyzésében rámutatott:

„K. Endre kegyelmi ügye egy dolognak köszönhetően kerülhetett nyilvánosságra, ez pedig a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat, amit 15 bíró szerkeszt az általuk legfontosabbnak ítélt kúriai határozatokból.

Ebben a folyóiratban találta meg egy vidéki ügyvéd az egész országot megrázó kegyelmi döntést és juttatta el a sajtónak”.

A folyóiratot a Kúria elnökével, Varga Zs. Andrással reklámozták pár éve. Éppen ő volt az, aki nemrég döntött a folyóirat felfüggesztéséről.

„A Kúria elnöke úgy tűnik, politikai alapon kívánja cenzúrázni, azaz elhallgatni azokat a kúriai döntéseket, amelyek kedvezőtlenül érintik a kormányt. Ez valami egészen példátlan”

– kommentálta a történteket a 24.hu egyik olvasója, aki bíróként dolgozik.

Valódi Hírek