Remeghet a Kúria elnökének lába: Magyar Péter legfrissebb bejegyzésében nem kímélte Orbán emberét

Magyar Péter nem lassít

Folyamatosan beszámolunk Magyar Péter aktuális írásairól. Az üzletember Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, és a politikus lemondása óta úgy döntött, nem marad csendben. A jogász arról nyilatkozott: nem hajlandó eltűrni, hogy a valódi felelősök nők szoknyái mögé bújjanak.

A Diákhitel Központ korábbi vezetője és számos állami cég felügyelőbizottsági tagja az elmúlt héten lemondott minden kormányzati pozíciójáról. Közölte: Rogán Antal olyan súlyos bűncselekményekben érintett, hogy távoznia kell a kormányból.

Magyar csütörtök késő esti Facebookbejegyzésében Varga Zs. Andrásnak, a Kúria elnökének üzent. Írását teljes egészben közöljük:

„Mi folyik ebben az országban?

K. Endre kegyelmi ügye egy dolognak köszönhetően kerülhetett nyilvánosságra, ez pedig a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat, amit 15 bíró szerkeszt az általuk legfontosabbnak ítélt kúriai határozatokból. Ebben a folyóiratban találta meg egy vidéki ügyvéd az egész országot megrázó kegyelmi döntést és juttatta el a sajtónak.

És mit tesz most Varga Zs. András, a Kúria elnöke? Vizsgálatot rendelt el a kegyelmi ügy nyilvánosságra kerülése miatt és a vizsgálat idejére felfüggesztette a folyóirat kiadását.

Mi a cél ezzel? Hogy hasonló esetek ne kerülhessenek nyilvánosságra? Hogy megbüntessék a folyóiratot szerkesztő bírókat?

Elnök Úr,

Ön szerint az a probléma, hogy nyilvánosságra került a kegyelem vagy hogy K. Endre kegyelmet kapott?”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek