Nem hiszed el, mekkora a leghosszabb műtéti várólista: Világrekord dőlt meg Szombathelyen (+videó)

Pintéréknek ez is „sikerült”.

Megírtuk, hogy Magyarországon régóta folyamatosan növekednek a kórházi várólisták, 2022 februárjától a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) le is vette honlapjáról a várakozási időre vonatkozó adatokat.

A valaszonline.hu szúrta ki, hogy

Szombathelyen térdprotézis beültetésre idén januárban előjegyzett betegek 2030. októberében, 6 év és kilenc hónap múlva számíthatnak.

Takács Péter államtitkár szerint a Covid-járványt követően még húsz fölött volt a vezetett várólisták száma.

„Akkor megígértem, hogy 2023 végére öt vagy hat olyan műtét lesz csak, ahol 60 napnál több lesz az átlagos országos várakozási idő.

Mára csupán három ilyen műtétcsoport van: a térdprotézis, a csípőprotézis, valamint a kiterjesztett gerincstabilizáló műtétek.

Az összes többi műtét esetében 60 nap alá süllyedt a várakozási idő, tehát nincs is igazán értelme várólistáról beszélni, viszont a transzparencia miatt a nyilvántartást továbbra is szeretnénk fenntartani”

– nyilatkozta.

Arról viszont nem beszélt, hogy van olyan város, ahol ha az unoka születésekor jelentkezik be valaki műtétre, arra csak közel 7 év múlva kerül sor, mire a gyerek elvégzi az általános iskola első osztályát.

Valódi Hírek