Már ketyeg az óra: Befutott egy fontos üzenet Svédországból

Svédország reagált az elmúlt napok történéseire.

Ez történt Svédország NATO-csatlakozása kapcsán az elmúlt hetekben

A jövő héten kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka, előtte azonban a Fidesz frakciója ismét elvonul tanácskozni egy kormányközeli oligarcha luxusszállodájába. Gyűlésüket a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egyik Balatonalmádiban található szállodájában tartják meg.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már benyújtotta az Orbán-kormány tavaszi parlamenti jogalkotási programját, abban azonban nem ejtenek szót Svédország NATO-csatlakozásáról.

Orbán Viktorék hosszú ideje halogatja a döntő lépést. A fideszes politikusok a jelek szerint nagyon a szívükre vették, hogy Svédországban megkérdőjelezték a magyar jogállamiság helyzetét.

Az amerikai törvényhozásban nemrég egy republikánus és egy demokrata szenátor fogott össze: komoly bírálatokat fogalmaztak meg Magyarországgal kapcsolatban mind a demokráciát, mind a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyását, annak késleltetését illetően.

Vasárnap kétpárti amerikai kongresszusi delegáció érkezett Budapestre, hogy a NATO-t és Magyarországot érintő stratégiai kérdésekről tárgyaljon. Rövidesen kiderült, hogy Orbánék nem voltak hajlandóak találkozni a küldöttség tagjaival.

Budapestre látogat Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke

A svéd miniszterelnök a minap közölte, hogy pénteken Magyarországra érkezik. Időközben a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán osztott meg egy dokumentumot, amely szerint február 26-án napirendre kerül az északi ország NATO-csatlakozásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása.

Mutatjuk Kocsis Máté bejegyzését:

Reagált a svéd védelmi miniszter

Pal Jonson keddi sajtótájékoztatóján elmondta, örülnek a hírnek, hogy

a magyar parlament már a jövő héten szavazni fog az országa NATO-csatlakozásáról.

Az Infostart beszámolója szerint a politikus arról is szót ejtett, hogy Svédország mintegy 7,1 milliárd svéd koronányi, azaz körülbelül 245,5 milliárd forintnyi támogatást nyújt Ukrajnának katonai segélyként .

(Képünkön Ulf Kristersson és Orbán Viktor látható)

Valódi Hírek