Valami készül? Fontos lépést tett Orbán bizalmasa, de akadt egy hatalmas bökkenő

Egy rakás dolog hibádzik.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a minap benyújtotta az Orbán-kormány tavaszi parlamenti jogalkotási programját, ám

a dokumentumban nem ejtenek szót Svédország NATO-csatlakozásáról

– részletezte az atv.hu.

A program mellesleg 18 törvényjavaslatot (módosítást) tartalmaz, amelyek többek között a vízközmű-szolgáltatásokat is érintik, de az igazságügy terén is változtatásokra készülnek.

Emellett a 2025-ös központi költségvetés elfogadása is terítékre kerül majd, a tervek szerint a javaslatot a pénzügyminiszter nyújtja be áprilisban, a Parlamentben pedig júniusban szavaznak a kérdésről.

A dokumentum továbbá kitér az EU-s minimálbérről szóló törvényjavaslatra is – ezt a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztérium nyújtja majd be áprilisban, a szavazás pedig májusban lesz esedékes.

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter nemrég közölte, hogy a svéd NATO-tagság ratifikációjának időpontja attól függ, „milyen gyorsan és hatékonyan halad a bizalomépítés” hazánk és a skandináv ország között.

A magyar kormány hosszú ideje halogatja a döntő lépést, időközben már Törökországban is a parlament elé terjesztették a kérdést. A fideszes politikusok szemét mellesleg több dolog is szúrja a svédek csatlakozásával kapcsolatban: a képviselők a jelek szerint például nagyon a szívükre vették, hogy Svédországban megkérdőjelezték a magyar jogállamiság helyzetét.

Valódi Hírek