Durván kiakadt Menczer Tamás: Kíméletlen üzenetet küldött Svédországnak az államtitkár (+videó)

Orbán embere aggódik a svéd demokráciáért.

„Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Lássuk milyen a svéd demokrácia!”

– kezdte mondandóját Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szombaton közzétett videójában.

„Én magyar vagyok,

a svéd demokrácia helyzete nem érdekelne, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók folyamatosan hazudoznak a hazámról, gondoltam, nézzük meg a svéd demokráciát. Megdöbbentő adatokat találtam”

– mondta a kormánypárti politikus.

Közölte: a svéd mintademokráciában idén már 261 lövöldözés történt, tehát a lövöldözések mindennaposak, a halálos áldozatok száma 34 csak idén, az elmúlt években több gyermek is meghalt a lövöldözések során.

Hozzátette: a svéd mintademokráciában idén 124 robbantás történt már, tehát – következtetett – Svédországban 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit.

„A svéd mintademokráciában a svéd rendőrség jelentése szerint 61 no-go zóna van. Ők persze nem így hívják ezeket, de ezek a területek valójában no-go zónák”

– árulta el Menczer Tamás.

Kiemelte: a svéd mintademokráciában a 25 év alatti fiatalok fele mondta azt, hogy érte már zaklatás keresztény hite miatt, tehát „a fiatal keresztények felét zaklatták már Svédországban a hite miatt”. Egy korábbi kulturális és demokráciaügyi svéd miniszter el is ismerte, hogy növekszik Svédországban a „krisztofób gyűlölet bűncselekmények” száma – tette hozzá az államtitkár.

Az Eurobarométer szerint a svéd lakosok 70 százaléka mondta azt, hogy az antiszemitizmus is növekszik Svédországban – tudatta.

„A bevándorlással kapcsolatban a svédek 76 százaléka mondta azt, hogy a bevándorlók integrálása sikertelen és a korábbi svéd miniszterelnök maga is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak vannak Svédországban és a bevándorlók teljesen más valóságban élnek.

Nos, tehát

ezek a svéd politikusok akarnak bennünket kioktatni demokráciából és emberi jogokból”

– hívta fel a figyelmet Menczer Tamás.

Az államtitkár azt hangoztatta, „van egy nagyon alapvető emberi jog”: biztonságnak hívják – mondta.

„Ne lőjenek le, ne robbantsanak fel, ne üldözzenek a hitem miatt!

A magyar kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és minden tekintetben megvédjük a magyar emberek biztonságágát.

Ellenben úgy látom, hogy Svédországban baj van,

aggódom a svéd demokráciáért”

– fejezte ki aggodalmát Menczer Tamás.

Videó:

(Menczer Tamás/Facebook)

Valódi Hírek