Hatalmas a pánik: Balog Zoltán fejvesztve menekült az újságírók elől

A ped0filbotrányról kérdezték volna Balog Zoltánt.

Balog Zoltán püspök, Orbán Viktor volt minisztere megérkezett a református zsinati hivatalba, aztán rejtőzködve menekült az újságírói kérdések elől.

Ahogyan azt a Nyugati Fény megírta, Novák Katalin lemondása után kiderült, hogy Balognak is köze lehetett ahhoz a megdöbbentő kegyelmi döntéshez, amely végül két fideszes politikus bukását okozta (eddig). Orbán Viktor meg is küldte a selyemzsinórt neki.

A püspök hétfőn este azt ígérte, hogy másnap kiáll a nyilvánosság elé, és nyilatkozik a történtekről. Ez cikkünk megjelenéséig még nem történt meg. Időközben azonban kiszivárgott Balog Zoltán levele, amelyet a püspök küldött a lelkipásztor és presbiter testvéreinek K. Endre kegyelmével összefüggésben.

Felmerül Balog Zoltán felelőssége

A volt miniszternek szerepe volt abban, hogy Novák Katalin megfontolta és megadta a kegyelmet K. Endrének,

a bicskei gyermekotthon ped0fíliában bűnsegédkező igazgatóhelyettesének.

Beszámoltunk arról, hogy Orbán Balogot is felelősnek tartja a köztársasági elnök, Novák Katalin és a volt igazságügy-miniszter, Varga Judit bukásában. Hétfőn a jelek szerint megküldte a selyemzsinórt a volt miniszterének. Sőt,

sokak szerint a püspöksége is veszélybe kerülhet.

Ezek fényében nem csoda, hogy a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalának Abonyi utcai épületénél a sajtó munkatársai reggel óta várták az Ausztriából hazatérő Balogot.

Ő azonban fejvesztve menekült a kérdések elől.

Balog terepjárója fél 10 körül érkezett meg a helyszínre, majd a kocsibejárón át betolatott egy belső bejárathoz. Hogy biztosra menjenek, a Volvóra gyakorlatilag ráálltak egy kisbusszal, így a püspöknek lényegében csak a feje tetejét lehetett látni, mielőtt bemenekült az épületbe – írta meg a hvg.hu.

Valódi Hírek