Dagad a pedofilbotrány: Megrázó üzenetet küldött Novák Katalinnak a bicskei gyermekotthon egyik lakója (+videó)

Reagált a Sándor-palota.

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt. Az ügyre 2016-ban derült fény. Tíz kiskorú fiú az RTL Házon Kívül adásában számolt be arról, hogy az igazgató orálIs sz*xre kényszerítette őket.

KAPCSOLÓDÓ: Szörényi Levente válaszolt arra, mit javasolna Novák Katalinnak

A két áldozat, Illés Levente és Pop Mert Julián arcukat és nevüket vállalva mesélték el történetüket. Az igazgatót leváltották, ellene később eljárás indult. A vádirat szerint V. János – aki mellesleg Bicske díszpolgára, valamint a rangos gyermekvédelmi kitüntetés, a Bárczy-díj birtokosa is volt – különböző kedvezmények fejében kényszerítette a gondozására bízott fiúkat. Őt nyolc év szabadságvesztésre ítélték.

A helyettesét, akiről kiderült a per során, hogy tudott a molesztálásról, sőt, hamis vallomást is írt az egyik gyermek nevében,

Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette.

Az RTL Híradó megkereste a bicskei gyermekotthon egyik lakóját, aki hozzájárult ahhoz, hogy 2016-ban lelepleződött a pedofil igazgató. A stáb arról kérdezte Juliánt, mit szól hozzá, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a szintén elítélt igazgatóhelyettest, aki a bíróság közlése szerint szerepet vállalt az ügyek eltussolásában is.

„Nehezen felfogható a köztársasági elnök asszony döntése, nem kegyelemre méltó az az ember, aki hosszú éveken át asszisztált egy olyan bűncselekmény-sorozathoz, ami jóvátehetetlen károkat okozott sok emberéletben”

– mondta.

„Szégyellje magát!”

– üzente Novák Katalinnak az igazgató által molesztált Julián, akit a kegyelemben részesített helyettes pénzzel igyekezett rávenni, hogy vonja vissza vallomását.

Pénteken robbant a hír a 444.hu cikke nyomán, hogy Novák Katalin tavaly április 27-én kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki arra kényszerítette az akkori igazgató által sze*uálisan bántalmazott gyereket, hogy vonja vissza vallomását. A férfi 3 év 4 hónap börtönbüntetést kapott tettéért, ám

a köztársasági elnök döntése révén tavaly tavasszal szabadulhatott.

Az elnöki kegyelemről az áldozatok ügyvédje, Gál András is a sajtóból értesült. Az ügyvéd a Telexnek azt mondta:

„Innentől kezdve a kiszolgáltatott sértettek évtizedes küzdelmének, valamint a sértetti képviseletnek

semmi értelme, ha egy ilyen megtörténhet.”

Az elnöki kegyelemmel kapcsolatban a hvg.hu is kérdésekkel fordult a Sándor-palotához. Azt szerették volna megtudni, mivel indokolták az ügyben hozott elnöki kegyelmet, különös tekintettel arra, hogy kiskorúak elleni súlyos bűncselekményekről volt szó, illetve, hogy tervezték-e nyilvánosságra hozni a döntést.

„Novák Katalin elnöksége alatt pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség.

Akit pedofília miatt ítéltek el, eddig sem kapott és ezután sem kap elnöki kegyelmet”

– írták válaszukban, hozzátéve: konkrét kegyelmi ügyekben a harminchárom éves hagyományoknak és a jogszabályoknak megfelelően nem tudnak részletes tájékoztatást adni.

Videó:

Kapcsolódó:

Nagyon súlyos botrány: Pedofil bűnözőt mentett fel a „gyermekvédő” Novák Katalin

Valódi Hírek