Tudja még fokozni: Ázsiából üzent a magyaroknak a ped0filbotrány után Novák Katalin

Ezt komolyan gondolta az államfő?

Folyamatosan beszámolunk a Novák Katalin kegyelmi ügyéből kipattant botrányról. Mint ismert, az államfő tavaly megkegyelmezett a bicskei gyermekotthon ped0fil igazgatóját védelmező, annak ügyét elsikálni próbáló vezetőhelyettesnek. Ebből országos méretű botrány lett; a kormányközeli közéleti személyiségek is sorban sorolnak ki a köztársasági elnök mögül.

A tiltakozást érzékelve napokkal később szólalt csak meg Orbán Viktor, hogy csitítsa a kedélyeket. A miniszterelnök érezte a kormánypárti körökben történt népszerűségvesztést, így végül úgy döntött, Alaptörvény-módosítást nyújt be a parlamentnek, amellyel kicsavarná a kegyelmi jogot az államfő kezéből. Pénteken Kocsis Máté is elhatárolódott Nováktól.

Beszámoltunk róla, hogy a köztársasági elnök testületéből számos közéleti személyiség lépett ki, mondván: nem tudnak azonosulni a történtekkel. Köztük volt például Gundel Takács Gábor, Tomán Szabina, illetve Lackfi János is. Eközben a civil szférában is nő az ellenállás: 107 szervezet követeli a kegyelmi jogra vonatkozó törvény átalakítását.

Novák Katalin a napokban úgy nyilatkozott: undorodik a pedofíliától, és soha nem adott kegyelmet az abúzus elkövetőinek. A pedofília áldozataitól – akik megüzenték Nováknak, hogy szégyellje magát a döntése után – nem kért bocsánatot.

Novák Katalin ellen tüntetés is szerveződik péntek este 6 órára a Sándor-palota elé. A köztársasági elnök ellen számos szervezet tüntet majd az esti órákban.

Az államfő pénteken Katarból üzent a magyaroknak. Hát persze, hogy hallgatott a ped0filbotrányról, ellenben a katari vizes világbajnokság megrendezéséért dicsőítette az arab ország vezetését.

Novák ezt volt képes írni pénteken délben:

Magyarország elkötelezett támogatója a vizes sportoknak – Találkozó a Nemzetközi Úszószövetség (World Aquatics) elnökével

Katari hivatalos látogatásomon ma Husain Al-Musszalammal, a World Aquatics elnökével tárgyaltam a Dohában jelenleg zajló vizes VB-n.

Magyarország elkötelezett támogatója a vizes sportoknak, ezt jelzi, hogy a World Aquatics Budapestre helyezi székhelyét, és az is, hogy Magyarország 2027-ben ismét vizes VB-t rendez. Ráadásul ma a magyar férfi vízilabda válogatott fölényes győzelmet aratott Kazahsztán felett. Szép volt, fiúk!

(Novák Katalin/Facebook)

Valódi Hírek